28.03.2015 | 21:08
Бившата приятелка на Лубиц: Заключваше се в банята и крещяше на сън: „Самолетът пада“
Ето пълния текст на интервюто на гаджето на пилота със заплахите му, че един ден цял свят ще го запомни

Андреас Лубиц погуби себе се и още 149 души. Вторият пилот на самолета на “Джърмънуингс” – “Еърбъс А320”, съзнателно е забил машината във вторник във Френските Алпи.

За пръв път пред в. “Билд” проговаря негова бивша интимна приятелка. Тя не желае да я снимат, нито да бъде съобщено името й. На снимката е показана в гръб, наречена е Мария В.

Тя е на 26 години и работи като стюардеса.

Ето какво разкрива младата жена:

Мария и Андреас са летели миналата година пет месеца заедно по различни дестинации в Европа – той като втори пилот, тя като стюардеса. Нощем тайно са били заедно в една хотелска стая.

“Запознахме се миналата година по време на полет. Разменихме си визитните картички и останахме в контакт. От едно приятелство произтече нещо по-значимо. Аз категорично не желаех някой да разбере за връзката ни. Ето защо се срещахме тайно в хотели. Не намирам за редно да имаш любов на работното си място”, споделя Мария.

Какъв е бил Андреас в личния си живот?

“По време на полетите той беше един много мил и открит човек. В личния си живот беше много нежен, бих казала дори мекушав, нужна му беше любов. Беше добър човек, истински сладур, винаги подаряваше цветя. Непрестанно и продължително разговаряхме за работата си, но тогава той ставаше друг. Ставаше раздразнителен – при какви тежки обстоятелства трябва да работим, ниско заплащане, страх дали ще му продължат договора, огромен психически натиск”, разказва Мария.

А дали е подозирала, че приятелят й готви самоубийствения акт?

“Когато разбрах за катастрофата, в главата ми непрестанно звучеше едно изречение, което бях чула от него: “Един ден ще направя нещо, което ще промени цялата система и тогава всички ще знаят името ми и завинаги ще го запомнят.” Аз никога не разбрах какво имаше предвид, но сега вече е ясно”, отговаря жената.

Защо са се разделили?

“Аз сложих край на връзката, защото ставаше все по-ясно, че той има проблеми. По време на разговори изведнъж губеше самообладание, започваше да ми крещи. Изпитвах страх. Веднъж дори за продължително време се заключи в банята. Нощем се будеше и крещеше, че самолетът пада. Сънуваше кошмари. Той обаче умееше добре да прикрива пред други хора какво всъщност става с него”, твърди Мария.

А много ли е бил болен?

“Той никога не говореше за болестта си. Споделяше само, че му се прилага психиатрично лечение”, е отговорът.

Какво го е подтикнало към безумната постъпка?

“Направил го е, защото е разбрал, че поради здравословните си проблеми не е възможно да осъществи голямата си мечта да работи за “Луфтханза” като командир, като пилот на презокеански полети. Дали към това са се прибавили и любовни проблеми, не знам”, казва бившата интимна приятелка на Андреас.

Как е реагирала на ужасната вест за самолетната катастрофа?

“Все още съм в шок. Никога не съм предполагала, че ще се стигне толкова далеч. Намереният сега разкъсан негов болничен лист за мен говори достатъчно. Това е ясно доказателство, че той не е искал да приеме, че завинаги е мъртва голямата му мечта да лети като командир на полет”, заключава Мария.

След връзката си с нея Андреас Лубиц е имал друга приятелка. Тя работи като преподавателка в Крефелд. Двамата са живели заедно в неговото жилище в Дюселдорф, твърди “Билд”.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране