05.08.2015 | 0:03
Бивши гербаджии и Първанов в коалиция в Етрополе
Димитър Димитров е бивш шеф на НСО и първи братовчед на Емо Фаса

Георги Първанов и бившите висши функционери на ГЕРБ Мирослав Найденов и Емил Димитров ще имат общ кандидат за кмет в община Етрополе. АБВ обяви утвърдените от Националния си съвет кандидати и посочи за балканския град бившия директор на Националната служба за охрана – генерала от резерва Димитър Димитров.

Според списъка той ще бъде издигнат от коалиция. Димитров ще бъде подкрепен от БАСТА, която се ръководи от бившия земеделски министър Мирослав Найденов и бившия депутат от ГЕРБ Емил Димитров, известен като Емо Фасa. Генералът и Емил Димитров са първи братовчеди, а Димитров оглавяваше НСО още по времето, когато Първанов бе държавен глава. Издигането му започва през 2004 г., когато с указ на Първанов става зам.-шеф на НСО, три години по-късно оглавява службата. Димитров напусна НСО „по лични причини“ в началото на 2012 г., след като Росен Плевнелиев стана президент.

Бившият шеф на НСО призна, че АБВ и БАСТА водят преговори с него, но твърди, че окончателното му решение ще бъде ясно след седмица. Слуховете твърдят, че заплатата му като шеф на частна охранителна компания е основната причина да не желае да промени местоработата си.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране