23.05.2015 | 0:05
Биячите на Енимехмедов остават ненаказани
Софийската районна прокуратура прекрати разследването срещу неизвестните извършители

Публичният линч върху Октай Енимехмедов ще остане ненаказан. Това става ясно, след като с постановление от 13 май т.г. Софийската районна прокуратура прекратява разследването срещу неизвестните извършители. Решението е на прокурор Силвия Соколова, съобщи Ureport.bg в петък.

На Осмата национална конференция на ДПС през февруари 2013 г. 25-годишният тогава Октай Енимехмедов успя да стигне до сцената, където лидерът Ахмед Доган произнасяше реч, и насочи към него газов пистолет. В последвалата суматоха той беше бит, тъпкан и ритан и само намесата на гардовете на НСО и на Христо Бисеров го спаси. Благодарение на директното предаване цяла България видя побоя над Енимехмедов по телевизията, както и извършителите му.

Въпросните високопоставени представители на ДПС обаче останаха все така „неизвестни извършители“ за прокуратурата и МВР.

Енимехмедов влезе в затвора, за да изтърпи наложеното му наказание – 3 години и 6 месеца лишаване от свобода, потвърдено от ВКС. Той беше осъден за закана за убийство по хулигански подбуди.

Разследването на побоя над Енимехмедов твърдеше, че очаква бързо да получи записи от събитията в НДК и да бъдат разпознати участниците в побоя, някои от които са и публично известни фигури от ДПС. Миналия август районната прокуратура получи записите, но поиска МВР да извърши официална идентификация на лицата. В крайна сметка разследването е установило единствено, че седем души са участвали в побоя, но не и кой от тях бил виновен за нанасянето на лека телесна повреда по хулигански подбуди, както бе формулирано обвинението.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране