01.03.2018 | 22:43
Близък на Цветелина Бориславова консултира Гинка за ЧЕЗ
Гинка Върбакова се оказа близка с Мая Христова, за която "двете каки" твърдят, че е била любовница на Бойко Борисов
Илиян Скарлатов
Историята около търговските отношения между „Инерком България“ и ЧЕЗ все повече наподобява като да се люспи лук – с наслоени пластове и обвързаности. Това произвежда все повече висящи въпроси, отколкото отговори. Особено, когато изад кулисите излизат и лицата на консултати по сделката.

От страна на купувача това са Mane Capital. Те са консултантска компания, създадена от Илиян Скарлатов. Той е известен в борсовите среди, наследник на стари номенклатурни връзки от баща си (преди 89-та е в работил във „Външната търговия“). Скарлатов придружи и Гинка Върбакова по време на изслушването й в енергийната комисия в парламента. По съвпадение Скарлатов e работил в една от най-големите белгийски банкови и застрахователни дружества KBC. И то по времето след влизането на компанията в СиБанк и преди бизнесдамата Цветелина Бориславова да продаде целия си дял в банката. Консултантската компания на Скарлатов е консултирала, освен KBC и Българския енергиен холдинг преди години. Във финансовите среди Mane Capital се свързва с бизнесинтересите на Бориславова.

От няколко дни във Фейсбук се разпространи и фотография (с неизвестен източник) на Гинка Върбакова, нейният съпруг Славчо Върбаков, Мая и Марин Христови. Мая Христова е собственик на застрахователната кампания „ММ Груп“. Офисът на дружеството й и „Инерком България“ се намират на един адрес – на ул. Околовръстен път 3.

През април миналата година данъчните започнаха разьследване за пране на пари и ДДС в „ММ Груп“. Компанията внася и луксозни автомобили. Името на Мая Христова беше завъртяно и около интерпретациите „Коя е Мая?“ в разговорите между „двете каки“ от записите на бившите съдийки Владимира Янева и Румяна Ченалова и Момчил Мондешки. Тримата обсъждат интимния живот на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и споменават Мая. В разговора Янева казва, че „към определени жени има и положително отношение“. И добавя в разговора: „За сметка на това за Мая бяха разбрали половин София.“

Ако има и зрънце истина в тези клюкарници, тогава лидерът на ГЕРБ и Гинка Върбакова едва ли се виждат за първи път по време на разговора им в четвъртък сутрин. Или както казва Гюнтер Грас в „Да люспиш лука“: „Паметта обича да играе на криеница; да се измъква пълзешком. Тя има склонността да каканиже тиради, да украсява, понякога съвсем ненужно. Паметта си противоречи; и понеже е педант, накрая винаги постига своето.”

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране