14.01.2017 | 15:33
Богатство: Съпругът на вицепрезидента Илияна Йотова спестил 680 703 лева за година
Месечната заплата на лекаря Андрей Йотов е...около 60 000 лева

680 703 лева е спестил за година съпругът на бъдещия вицепрезидент Илияна Йотова – Андрей. Сметките показват, че месечната му заплата е била около 60 000 лв. установи МИГNews.info.

Огромната сума ортопедът Андрей Маринович Йотов е успял да изкара от заплати и хонорари. Не е известно какво е било месечното му възнаграждение във ВМА, където той работеше до средата но миналата година, но в имотната декларация на съпругата си Илияна, той е посочил, че спестяванията от 606 703 лева са именно от държавната болница. От края на август миналата година, той вече работи в частната болница „Софиямед“.

Отделно Андрей Йотов е посочил, че другите му спестявания в размер на 73 786 лв.са от „друга стопанска дейност.“ Очевидно лекарят е заработил доста повече от 680-те лв. за година, тъй като в документите до Сметната палата се посочват само парите в банка или в брой, но не и месечната издръжка за живот.

Сметките показват, че месечната му заплата е била 56 725 лева.

Оказва се, че бъдещият вицепрезидент Илияна Йотова е доста по-бедна от мъжа си. Като депутат в Европейския парламент, тя е успяла да спести едва 103 000 лв., въпреки че основната и месечна заплата е над 6 000 евро.

19 коментара

  1. Снежана каза:

    Преди да хулите проф.Йотов прочетете биографията му. Вижте титлите му, къде какво и как работи и преподава.Обърнете внимание колко хора е спасил от инвалидната количка и тогава съдете. Бих казала , че тези пари за този Доктор са нищо като възнаграждение, с неговите златни ръце той си е изкарал всяка стотинка. И друго, когато се срещтнете с него виждате колко благ човек е и същевременно колко отговорен е към пациентите си. Дано да имаме повече такива доктори.

  2. Анонимен каза:

    Предиэда хулите проф.Йотов прочетете биографията му. Вижте титлите му, къде какво и как работи и преподава.Обърнете внимание колко хора е спасил от инвалидната количка и тогава съдете. Бих казала , че тези пари за този Доктор са нищо като възнаграждение, с неговите златни ръце той си е изкарал всяка стотинка. И друго, когато се срещтнете с него виждате колко благ човек е и същевременно колко отговорен е към пациентите си. Дано да имаме повече такива доктори.

  3. Васил каза:

    Заслужава си ги човека ! Той преди 13 години направи тежка операция на кракъ на татко ми която се оказа успешна.Докторите в Дупница го бяха оставили на въже с тежести и чакаха да зарасне коста .
    Той не взе нито един лев на татко ми .Жив и здрав да е и господ да го пази от зли души .

  4. Мокеле каза:

    3 минути консултация по документи = 70 лв при д-р Йотов във ВМА.
    Това е по цоциалистически.

  5. tribun каза:

    Всяка една година едни 4,5 милиарда здравни осигуровки се разпределят в здравеопазването плюс допълнително заплащаните услуги когато влезеш в болница,сами си отговорете за каква сума става въпрос,нищо чудно да има и лекари които си докарват една прилична сума над 1 милион

  6. Анонимен каза:

    Не хората ви завиждат на парите, които изкарвате. Вие, докторите, сами едни на други си завиждате. Завиждат тези,които изарват малко на тези,които по някакъв начин са се уредили да получават незаслужено много за сметка на другите.

  7. Анонимен каза:

    А като изтъкнат пироговски ортопед,колко изкарваше там, г-н Г.Сотиров?!

  8. Анонимен каза:

    Аз имам един приятел, инвазивен кардиохирург. Идва от София в нашия град като консултант и в помощ на местните инвазивни кардиолози.Неговата работа, отговорност, знания,опит и умения не са по-долнокачествени от тези на доктора Йотов,но изкарва(!) десетина пъти по-малко от Йотов,който за разлика от моя познат доктор ги получава,а не ги изкарва.

  9. Г.Сотиров каза:

    Все пак доц.д-р Андрей Йотов беше изтъкнат пироговски ортопед, после шеф на ортопедията във ВМА…

  10. 369 каза:

    Някой няма ли да извърши проверка във ВМА на какво основание са получени тези пари?! Все пак това е доста голяма сума, а лечебното заведение не е банка.

  11. Bedna, bedna Balgaria каза:

    Един шантав беше спестил от закуските. Какво ли не видяхме. Истината е – кой не е избягал, да побърза. В България нямя смисъл, не го ли разбрахте?
    Тоя поне е доктор.

  12. AZ каза:

    ДОКТОРИТЕ САМО ПЛАЧАТ ЗА ПАРИ,НО ДА НЕ ВИ СЕ НАЛАГА ДА ВИ ПОТРЯБВАТ,ПАЗИ БОЖЕ .БЕЗХАБЕРИЕ ДО БЕЗКРАЙНОСТ,АКО СИ ИМАШ ДНИ ОЖИВЯВАШ ,АКО ЛИ НЕ БОГ ДА ГО ПРОСТИ.АКО ОТИДЕШ В ЧАСТНИЯ КАБИНЕТ Е СЪВСЕМ ДРУГО,ОБГРИЖВАТЕ ,НО ТРЯБВАТ ПАРИЧКИ ,А ЧИЧО ОТКЪДЕ.

  13. AZ каза:

    ДРУГАРЯ ЙОТОВ Е СПАЗВАЛ ПРИЗИВА НА ТАТУ,НЕ Е СПАЛ ,А РАБОТИЛ НОЩТА,КОЙТО СПИ НЯМА ПАРИ,А ДОКТОРА НЕ Е ПОЧИВАЛ.ЖЕНАТА В БРЮКСЕЛ НА ХРАНИЛКА, ТОЙ РАБОТИ КАКВО ДА ПРАВИ РАБОТИ,КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ ПАРИ ТРЯБВА ДА СЕ ПЕРАТ.

  14. doctor каза:

    Ако някой завижда на парите на лекарите, да се пробва да завърши медицина, да вземе специалност и то напр. ортопедия, да стои с часове прегърбен в операционната и за разлика от почти всички останали професии да носи отговорност за живота на пациентите си. След като доктора е декларирал доходите си, значи не ги е откраднал, платил е данъци и осигуровки. По- добре е да се запитаме за обявените символични суми на видни политици и управленци, които са обявили суми по сметките си по-малки от на някой средностатистически пенсионер. Но явно народа обича да е лъган. Когато си заработил парите си с честен труд и нищо не си скрил … май значи тоя нещо ще е по-добър от нас ..

  15. Бай Оня каза:

    Абе не разбрахте ли че всичките са маскари, тия червените са същите като сините – мошенници и разбойници! Тоя Йотов, не го знам какъв специалист е, но е от мафията на белите престилки, реват че им са малки заплатите а! Малки ли, бой и трепане!

  16. БХ каза:

    Хубаво сте се хванали с доходите на този доктор, съпруг на Йотова. Той декларира някакъв доход, вярно не малък, но все пак доход от някаква работа, дейност и т.н. Но какво бихте казали за декларацията на бате ви Боко, който за цялата 2016 декларира САМО доход от 5000 (пет хиляди) лева(!) от…ЛИХВИ??? Какви депозити трябва да има и в коя банка, че лихвите им да са цели 5000 лв.? А предполагам, че всички знаете какви са лихвите на банките по депозитите, които в скоро време са на път да станат ОТРИЦАТЕЛНИ…

  17. НАП каза:

    Както всеки гражданин, така и д-р Йотов има две задължения пред нас. Първо да обяви доходите за изтеклата година и след това да плати 10 % данък върху тях. След като е обявил парите, това означава, че той не ги е откраднал. Той няма вина , че ВМА е разрешила да се получават такива пари. Не може да се сравняват законните доходи на доктора със заплатата на премиера. Съгласете се, че докторът има акъл, а премиерът има акъл колкото един изпразнен хуй. Ако имате въпроси ползвайте националния телефон 0700 001 003.

  18. Nikola каза:

    Не разбирам?! Този доктор заработил близо милион само за една година в бедна Б-ия, а други доктори бягат в чужбина, за да свържат двата края.
    КАКВА Е ИСТИНАТА?

  19. човек от народа каза:

    Един неизвестен лекар получава 15 пъти повече месечна заплата от премиера, и то в държавна болница. ПОЗОР, Йотова! Както каза Борисов – рано или късно идва видов ден!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране