26.03.2017 | 16:53
Бой пред избирателните секции в Турция
Причина на напрежението е изискването избирателите сами да попълват декларациите си, но голяма част от тях не знаят български. Пред секциите в Турция навсякъде се вият огромни опашки

Изборният процес в една от секциите в Бурса бе спрян за около 10 минути заради нахлуване на избиратели в секцията, съобщи Нова телевизия. След намесата на полицията и освобождаване на входа на изборното помещение, изборният процес бе възстановен.

По-рано сутринта пък в същата секция полицаят, опитал се да въведе ред, бил съборен на земята от хората, опитали се да влязат вътре.

Около 50 души, чакащи пред училището да гласуват, бяха натоварени в автобус и извозени към друго място за гласуване, където беше съобщено, че чакащите са по-малко.

Посланикът ни в Турция Надежда Нейнски не е в Турция. Тя се намира все още в България. По информация на външно министерство, тя ще се върне в Турция, когато й прикючат официалните ангажименти у нас. Припомняме, че преди няколко дни премиерът Огнян Герджиков обясни, че Нейнски ще бъде в Турция по време на изборите.

А опашки от избиратели в Бурса има още от 6:30 часа сутринта, включително пред Консулската ни служба в Бурса.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране