12.06.2018 | 20:18
Бойко Борисов си сменя мнението всеки час

Остри критики към непостоянството на премиера отправиха от БСП. „Имаше времена, в които решенията на Бойко Борисов имаха трайност 24 часа и се променяха всеки ден. Напоследък започнаха да се променят на всеки час и пример за това е оставката на министър Бисер Петков“, ироничен бе зам.-председателят на ПГ „БСП за България“ Антон Кутев.

Социалистите смятат, че ситуацията по разписаното и след това анулирано освобождаване на министъра показва безсилие и бягство от отговорност спрямо проблемите на хората с увреждания и темата за тяхната интеграция. „Има министри, които са назначени за два часа, но за такива, които са уволнени за два часа, не съм чувал. Това май бе министърът, освободен за най-кратко време“, обобщи Кутев.

Народният представител смята, че Борисов трябва да поеме отговорност, защото проблемите на хората с увреждания са свързани с много ведомства, които зависят от него. Той даде пример с финансовото министерство, защото без финансови ангажименти от страна на държавата нищо няма да се случи. Проблемите касаят и здравния министър заради системата на ТЕЛК. Регионалното министерство пък е замесено заради затруднения достъп до средата. Борисов се опитва да избяга от проблемите на хората с увреждания, а неговата работа е да ги решава, защото от това зависи животът им, възмути се Кутев.

Депутатът отбеляза отсъствието на Борисов, докато трае оставката на Петков и последвалото му завръщане на поста. Дали министър-председателят ще присъства или не, когато се уволнява или назначава министър, в Народното събрание, това е въпрос на парламентарна демокрация, каквато сме ние, подчерта Кутев.
Припомняме, че ден по-рано Корнелия Нинова призова Борисов да отмени визитата си в Турция заради инцидента с падналия хеликоптер, при който загинаха двама военни.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране