22.06.2017 | 8:40
Бойко Борисов за срещата си с Ердоган: Призна пред мен как искат да го убият, даде ми документален филм
За свободата на медиите в България, премиера заяви, че за това са си виновни журналистите и тези с фалшивите новини създават много проблеми

За това какво е говорил с Ердоган, премиерът заяви, че по време на референдума в Турция са изказани много силни думи, но турската икономика е много силно свързана с европейската и не бива да се стига до война. За България пък е важно да си гарантира границата, независимо от оградата.

„Видяхте и в малайзиския затвор от къде са избяха, каквото и да правиш на 200 км територия не може да се гарантира нищо. Нашето съоръжение е, за да подпре ако дойде голям бежански поток. Сега когато свършат обществените поръчки, като се сложат новите термо камери, с новите джипове които отидат там, ще стане много по-сигурно. За обвиненията на опозицията има прокурор. Защо не смениха камерите по времето на Орешарски. Права е, че има толкова проспани години, ако си бяха правили ремонтите сега щеше да има пари. Нали искаме да сме кристално чисти, отиват в съда и да се види“, заяви Борисов по повод обвиненията на Елена Йончева.

Той допълни, че през миналия мандат са се занимавали с безумията им и са похарчени милиарди за безумията им. Виктор Николаев влезе остро на премиера, като заяви, че когато стане дума за Йончева реагирал като бик.

„Действително сме в дори отношения с Ердоган, аз го наричам Тайпи, така му казват близките приятели, от години си говорим така. Караме се, но за нас е важно да си пазим страната. Има моменти когато можеш да повишиш тон, но смятам, че в един приятелски разговор можеш да кажеш всичко и аз му казах, че тона се повиши. Не съм предавал разговор с Меркел“, заяви Борисов и допълни, че има авторитет сред лидерите, но не приема определението, че е мост между тях.

На въпрос дали Тайпи е попитал какво прави Валери Симеонов, Борисов заяви, че е му е казал, че Симеонов е добре. „Всичките срещи са в дворци, те от там управляват, но ние в България сме скромни, а в сравнение с тях управляваме в спартански условия. В тази част на света така управляват хората“, заяви Борисов. На въпрос дали му се е приискало да живее и да управлява на такова място, премиера заяви, че му е най-добре в Банкя. Събота и неделя му е най-спокойно там и винаги се е стремял когато си легне да му е чиста съвестта.

„Разказа ми с министъра как са ги гонили и са искали да ги убият. Показа ми документален филм, който показва всичко. Не оправдавам нищо, хората стоят в затворите“, заяви Борисов по повод опита за преврат в Турция.

За свободата на медиите в България, премиера заяви, че за това са си виновни журналистите и тези с фалшивите новини създават много проблеми.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране