08.10.2017 | 0:01
Бойко Ноев: Както прати качулки на КТБ, властта прати качулки и на ”Емко”
Защо не са се самосезирали, че фирма "Виафорт" прехвърля дългове на държава. Това Борисов не го ли знае?, попита той

Така както прати качулки на КТБ, властта прати качулки и на ”Емко”. Министърът на икономиката лъже, той излъга за лиценза. Той лъже как е инициирана цялата атака срещу ”Емко”. Това заяви бившият министър на отбраната Бойко Ноев. Търсенето под вола теле чрез производствена дисциплина и съхраняване на боеприпаси е беззаконие, допълни той пред Нова телевизия.

Атаката продължава. Там се извърши операция за пране на пари. Защо не са се самосезирали, че фирма „Виафорт“ прехвърля дългове на държава. Това Борисов не го ли знае?, попита той.

Твърдя, че лица и групи с частни интереси използват държавната машина, за да постигат своите интереси. Продукцията приета от Кинтекс с протокол, казват, че сега не може да се експедира. Това е фрапантно беззаконие. Възмутително е, че премиерът не отделя внимание на това. Не съм чул какво казва вътрешният министър, който е специалист по беприпаси. Главният секретар пък казва, че има опасност от тероризъм….., посочи още Ноев, коментирайки случващото се с „Емко“ и „Дунарит“.

Нищо няма да приключи. Лицензът ще се върне или не, но продукцията остава на пристанището. Договорите са върнати. Това, което става с „Емко“ и „Дунарит“, това напрежение , което се струпа в държавата, няма да ни доведе до добро, заяви бившият военен министър.

Ноев коментира и сагата с покупката на изтребители: По стечения на обстоятелствата президентът е бил ръководител на процеса за избора на изтребителите. Той не е знаел, че ще стане президент след това. Очевидно е за всички, че около избора има много въпроси. В интерес на президента бе активно да участва в разясняването им. Трябваше комисията да получи цялата информация, за да се премахнат всякакви съмнения за вършене на грешни неща, коментира Ноев.

Чашата преля, когато правителството на Герджиков, назначено от него, оповести победител в конкурса една седмица преди да се смени правителството. Това води до съмнения. Според мен Радев претърпя политическа щета, допълни той.

С липсата на средства за армията и полицията Борисов се е превърнал в душманин на армията. Не знам дали той разбира това, но това е широко разпространено впечатлено сред военните. От първото му правителство досега парите само се режат, а проблемите не се решават. Премиерът трябва да предприеме сериозни мерки, за да изчисти този свой имидж, коментира още Бойко Ноев.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране