26.11.2017 | 16:05
Бойко плати на ДПС такса ”спокойствие” с 20 млн. лв. наши пари
3 милиона лева получава контролираната от роднините на Мустафа Карадайъ Община Борино

ДПС успя да осребри рекета си срещу управляващата коалиция преди европредседателството. 20 милиона лева от допълнителните средства за 2017 г., които правителството отпусна на общините, отиват във вилаети на ДПС. На заседанието си в четвъртък правителството отпусна допълнително 47,5 млн. лв. на редица общини, като средствата ще се използват приоритетно за ремонт на уличната мрежа и инфраструктурни обекти. Близо половината от средствата отиват в общини на ДПС, показва справката за разпределението на парите.

Общата сума, която ще получат депесарските крепости, възлиза на близо 21 млн. лв. За сравнение – общините, контролирани от ГЕРБ, ще получат по-малко – около 16 млн. лв., а тези на БСП – едва 986 хил. лв.  Останалите около 9 млн. лв. се разпределят между кметове от други политически партии, като близо 3 млн. лв. от тях ще отидат в ръцете на общини, управлявани от Реформаторския блок.

Най-големият пай от допълнителната държавна помощ отива в управляваната от ДПС община Борино.  Малката община е под пълния контрол на роднините на Мустафа Карадайъ, която я източват от години. Тя ще получи малко над 3 млн. лв.  1,4 млн. лв. са предназначени за Кърджали. По половин милион и отгоре ще получат депесарските крепости Белица, Якоруда, Руен, Ардино, Крумовград, Момчилград, Завет, Самуил, Главиница, Ситово, Рудозем, Омуртаг, Венец, Върбица, Каолиново и др.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране