19.07.2019 | 19:38
Бойков се надява да се докаже, че е натопен за хакването на НАП
В петък беше на работа и пусна във фейсбук песента "Белезниците"

20-годишният Кристиян Бойков, който бе обвинен за източването на базата данни на НАП и освободен от ареста с най-леката марка – подписка, в петък даде кратко интервю пред Нова телевизия, в което коментира повдигнатото му обвинение с думите: Интересни факти, които са, как да кажа – тъпи, но на този етап нека видим какво ще кажеш съдът. В 4 реда пишеше че аз съм правил нещо. Надявам се да излезе така, че да се окаже че това цялото нещо е натопено, казва „хакерът“.

Той е дал интервю на тръгване от работа, където е отишъл да довърши проекти, които са се забавили заради задържането му.

Кристиян реагира на събитията и с публикувана песента „Белезниците“ на личната си страница във Фейсбук.

Краткият му коментар е: „Добър старт на деня…“

20-годишният IT специалист е обвинен, че неправомерно е копирал компютърни данни от сървър на НАП.

Адвокатите на Бойков защитават тезата, че не той е извършил мащабния пробив в сървъра на НАП, откъдето са източени лични и финансови данни на над 5 млн. българи. Според защитата Бойков е натопен от конкуренти на фирмата, в която работи – ТАД Груп.

Уликите срещу Кристиян Бойков са фалшифицирани, заяви по-рано и известният програмист и основател на софтуерната академия „СофтУни“ Светлин Наков, който публикува мнението си във Фейсбук.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране