26.10.2016 | 13:32
Борисов бесен на Нинова: Не съм продавал „Булгартабак“, дори чистачка не съм назначавал
След изборите започва ревизия на всички приватизационни сделки по време на прехода

„Булгартабак“ не е продаван от мен. Много ясно искам да го кажа на тези, които са им сведени тези опорни точки. „Булгартабак“ нито имаше пари в сметката тогава и беше продаден от Агенция за приватизация. Моля медиите да питат шефа на тази агенция да разкаже за сделката как е направена с консултант „Сити банк“, една от най-големите банки с опит, с наблюдаващ министър Трайчо Трайков. Това заяви премиерът Бойко Борисов на днешното заседание на правителството.

Повод за коментара е изказване на лидера на БСП Корнелия Нинова в телевизионно предаване тази сутрин. Нинова заяви, че компанията е била продадена от премиера Борисов, тя е била оклеветена и срещу нея е заведено дело. „Твърдя, че съм единственият човек, който се опълчи срещу Пеевски и ме размаза. Заведе ми дело, пусна слухове, че съм корумпирана и прочие. Като заместник министър от мен се искаше да се продаде „Булгартабак“ срещу 100 млн. лв., аз не се съгласих, уволниха ме. След това дойде Бойко Борисов, продаде го за 100 милиона на същите хора“.

Премиерът Борисов отговори на обвиненията, като заяви, че след изборите започва ревизия на всички приватизационни сделки по време на прехода.  Той подчерта, че хората твърде бързо забравят, какъвто е случаят с Царските конюшни, затова се налага проверка. „Затова с МВР, на ДАНС разпоредбите, които ще дам, да направим ревизия на целия преход. На всички приватизационни сделки, за да стане ясно кой кога и какво е продавал и дали това е реалната цена. В тази сфера, живот и здраве да минат изборите, ще се съсредоточим в пълния обем“, допълни Борисов.

Той допълни, че не трябва да се злоупотребява, защото за всяка продажба си има надлежен ред. „Аз не мога да назнача един човек в министерствата понеже публиката си мисли обратно. Чистачка не мога да назнача в едно министерство, без министъра да я назначи!“, ядоса се премиерът.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране