21.05.2018 | 18:03
Борисов бил омерзен от изказване на Нинова. Тя – стъписана и огорчена от негови думи

Премиерът Бойко Борисов бил омерзен и обиден от думите на лидера на БСП Корнелия Нинова „Крадецът вика дръжте крадеца“, казани в сутрешния блок на Нова тв по време на предизборната кампания миналата година. Тя пък изпаднала в шок от думи на Борисов „Госпожа Лъжа“, казани в същия период. Двамата се съдят взаимно, като искът на Борисов е за 26 000 лв., а на Нинова – за 30 000 лв.

На днешното заседание в Софийския градски съд адвокатите на премиера и лидера на БСП бяха довели по двама свидетели, които разказваха как са се почувствали Борисов и Нинова, след като са чули тези изказвания. Съветничката на Борисов Десислава Замфирова обясни, че видяла обидата и омерзението в очите на Борисов, след като чул думите на Корнелия Нинова

„Крадецът вика дръжте крадеца“. Почти през целия ден след предаването, в което участвала Нинова, се коментирало нейното изказване.

Шефът на пресцентъра на ГЕРБ Никола Николов обясни, че Борисов гледал предаването и бил много обиден. Казал на Николов, че не е очаквал Нинова да използва такива фрази, защото самият той винаги спорил с нея с цифри и аргументи, а не с обидни квалификации. Той се засегнал не само защото били отправени обидни думи към него, а и към позицията, която изпълнявал. В конкретния ден, а и в следващите той постоянно припомнял този израз.

Свидетел от страна на Корнелия Нинова бе Бояна Бозаджиева, която е неин съветник и пиар от 2009 г. Двете се познавали много добре и се движели постоянно в една кола и били в близък контакт заради работата. Тя разказа, че когато Нинова чула Борисов да я нарича „Госпожа Лъжа“, в първия момент била много стъписана. Тази обида дошла в момент, в който

Нинова давала всичко от себе си по време на предизборната кампания. Бозаджиева каза, че Борисов е нарекъл по този начин лидера на БСП два пъти – веднъж в Айтос, втори път в София, като в Айтос присъствала и Ивелина Василева.

Разпитан бе и началникът на кабинета на Корнелия Нинова Асен Рангелов. Той също обясни, че най-тежко било на Нинова, когато чула израза „Госпожа Лъжа“, била в шок, на предизборни прояви хората я питали защо не защити името си. Адвокатите на Борисов поискаха на следващото заседание да бъде разпитана Ивелина Василева, която да каже дали той наистина е изрекъл тези думи по адрес на лидерката на БСП. Делото продължава на 8 октомври от 15:30 часа.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране