23.01.2017 | 16:45
Борисов: Чувам, че всичко ще стане безплатно
Когато гласуваш за БСП, идва Орешарски. Мандатът на БСП доведе Орешарски. Не мога всеки ден да премълчавам обидите и лъжите…

Какво ще направи президентът Радев е негова работа, но ако свика КСНС, ще отида, заяви премиерът в оставка Бойко Борисов. Миналата седмица Реформаторският блок настоя новият държавен глава да свика Консултативния съвет за национална сигурност, за да бъдат обсъдени приоритетите  и да се гарантира приемственост преди предсрочните парламентарни избори напролет.

„Ако ни свика, ще отидем. Ако не ни свика, чакаме да ни освободи. Аз мисля, че сигурно бързо ще се произнесе, така че ще отидем да си организираме партията да се явим на изборите, защото това, което чувам от сутрин до вечер, е, че всичко ще стане безплатно. Лично на хората трябва да им обясним, че такива безплатни работи когато има, след това по две години не можем да вдигнем държавата“, коментира днес пред журналисти Борисов, намеквайки за обещанията на БСП.

На въпрос според него ще продължи ли служебното правителство започнатото от неговия кабинет, Борисов отговори, че не обича да се бърка в чужди работи, както не обича и да се бъркат в неговата работа. Той обаче призова Радев да направи такова правителство, което ще надгражда. Датата на изборите зависи от него, каза още лидерът на ГЕРБ.

Еврокомисията много ясно каза, че няма спиране на фондовете, подчерта Борисов за твърденията на БСП, че има такъв риск. „Но понеже колегите от БСП вече два пъти им се случва – като се удариш един път в една дъска, втори път, знаеш, че ще се удариш и трети път. И те сега предварително, за да не им се смеят хората, отсега подготвят общественото мнение, че ако се случи това нещо, ще е заради нас.“

По думите на премиера в оставка това е тактиката на левицата – деструктивна, но е факт, че при ГЕРБ всички фондове работят. „Когато гласуваш за БСП, идва Орешарски. Мандатът на БСП доведе Орешарски. Не мога всеки ден да премълчавам обидите и лъжите…Как да им обясня, че само благодарение на изключително личната си намеса 320 млн. лв. отпусна Брюксел на Съвета в Братислава. Само благодарение на личната си намеса 320 млн. евро отпусна Брюксел, с личната си уговорка с президента Путин спестих 90 милиона лихви, близо половин милиард пари сме спестили от работа, която сме свършили“, допълни Борисов.

Според него, когато от ГЕРБ показват видимите резултати, ни най-малко не си мислят, че са идеални. „Кажете едно „Благодаря“ и ни намерете други грешки. Със сигурност ги имаме. Те от сутрин до вечер се презастраховат какво ще сгрешат пак с нас. Две години бях толерантен. Всеки парламент започвах с благодарност към всички, защото знаете как трудно направихме правителство. Никой с никого не се харесваше. Ще ги видим как ще направят те, ако им дойде време.

Съжалявам, но някой път забравят. На нас искат да ни вменят за две години всичките вини на света, а те са над 100-годишна партия – все едно нямат вина! Да не си спомняме нищо от това, което са направили Жан Виденов, Орешарски! Спомняме си много работи – ако искат, ще ги приказваме“, каза още Бойко Борисов.

1 коментар

  1. уууу каза:

    до кого ще гледаме физически и политически ТРУПОВЕ
    абе тая кой го бушонира добре изглежда

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране