21.05.2019 | 21:43
Борисов даде 1 млн. лв. за църква и пак нахока комунистите
Предизборният дъжд от пари днес е над Варна

Предизборното изливане на пари не секна и днес. Този път ощастливена бе Варна. Премиерът Бойко Борисов лично посети града и донесе радостната вест – държавата дава 1 млн. лв. за довършване на църквата “Свети Прокопий Варненски”. Визитата на Борисов в града съдържаше познатия от последните седмици инструментариум – инспектира строящи се обекти в компанията на Владислав Горанов и Томислав Дончев, преряза лента, нахока опоненти и комунисти. Дори качи кмета на Варна Иван Портних в джипа си и на живо във “Фейсбук” предава как градоначалника му докладва за промените в града.

Храмът “Свети Прокопий Варненски” се строи над 10 години, като държавата и местната управа и преди предоставяха пари. “Ще додадем колкото средства са необходими. Нека кажат хората след 100 години, че тук е имало владика, който е направил църква. Имаше едни хора, които ни забраняваха да ходим на църква по Великден, а сега от комунисти няма място в „Александър Невски”, заяви Борисов, цитиран от сайта “Нова Варна”.

Митрополит Йоан също бе духовит: “За нас е важно да завършим подовата настилка на храма. Благодарим на Бог за вас, че отпуснахте средства за храма. Благодарим за всичко. Попът може и да няма общо с магистралата, но до църквата се стига по път”.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране