17.12.2017 | 0:01
Борисов: Давам телефона на министър Ананиев, ще има лекарства
На българския казан в ада дяволи няма, сами се натискаме надолу, коментира премиерът

Няма мораториум върху лекарства, а временна мярка на НЗОК. Новите лекарства ще бъдат купувани от министерството на здравеопазването, а не от касата, след решение на специална комисия към МЗ.

Това обясни министър Кирил Анананиев по Дарик, след като премиерът Бойко Борисов му даде телефона по време на своето интервю в предаването „Годината“. Ананиев уточни, че ако комисията прецени, молекули ще се плащат за всеки, за когото няма друго лечение.

Министър Ананиев е при премиера, заедно с колегата си от МРРБ Николай Нанков, стана ясно още от думите на двамата. ГЕРБ няма представтел в КЕВР, за да няма спекулации по поскъпването на водата, но не може да се полива с питейна вода, коментира Борисов по повод вчерашния протест срещу поскъпването на водата в 14 града.

Можем да си позволим безплатна вода за най-бедните, точно затова Нанков е при мен, каза още Борисов. Бих избрал за политик на годината Томислав Дончев, заяви премиерът. Той подчерта, че има два стожера в управлението – Цветанов в парламента, и Дончев в правителството.

Думите на 2017 г. за мен са „мир“ и „Балкани“. Договорът с Македония е ключов. 15 минути, след като със Заев подписахме договора, и Могерини, и Туск изказаха подкрепата си за него, защото всички знаят какво значи това. Положихме много усилия с колегата Заев, седнахме двамата, решихме ключовите въпроси. Сега с Ципрас и Заев работим усилено, за да решим проблема, който разделя Гърция и Скопие, обясни Борисов.

Ако не бяхме платили милиард и триста милиона за Белене, Гърция щеше да изглежда като пионерска организация, ядоса се Борисов на въпрос защо Ципрас дава по 1000 евро на пенсионерите, а правителството отпусна само по 40 лева за Коледа на част от възрастните хора.

Премиерът коментира предстоящия вот на недоверие на 17 януари по време на Председателството ни с поговорката „На българския казан в ада дяволи няма“. Ние сами се натискаме надолу, допълни Борисов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране