04.04.2018 | 20:39
Борисов или е некадърен, или е на конци
Според Таско Ерменков „скоковете” на властта могат да се обяснят само със задкулисие, което преследва собствените си цели

Премиер и министри изглеждат като кукли, които не знаят накъде са тръгнали и само този, който им дърпа конците, е наясно къде трябва да стигнат. По този начин депутатът от БСП Таско Ерменков коментира в студиото на „Лице в лице” по bTV рязката промяна на позицията на управляващите по отношение на ЧЕЗ.

Преди месец те твърдяха, че държавата ще получи част от собствеността в дружеството, купено изненадващо от слабо известната фирма „Инерком”. От вчера обаче е ясно, че правителството се е отказало от този план.

Според социалиста „скоковете” на властта могат да се обяснят само със задкулисие, което преследва собствените си цели. „Сигурно има някой, който му дърпа конците и го води в определени посоки – иначе би ми изглеждало много лошо за държавата, че има един премиер, който не знае какво говори (…) Или е некадърен, или някой го води, или е човек на инстинктите”, посочи Ерменков.

Според него правилната позиция е била България да не участва в сделката, но да инициира нова, при която в крайна сметка да придобие 100% от енергото в Западна България. Той отбеляза, че вероятно от години службите са били наясно, че „между всички фирми (с интерес към ЧЕЗ-България – б.р.) има една, която 1% не отговаря на условията, по които ЧЕЗ е приватизирана през 2004 г.”.

„Финансовото разузнаване от ДАНС би трябвало да е проучило произхода на парите. Тази сделка, без да има ясен финансов произход, мирише на пране на пари или на задкулисно закупуване в интересите на някой друг”, категоричен беше депутатът.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране