09.07.2019 | 16:23
Борисов изригна: Дачич да ми се извини, ще види той!
По-рано, на среща със сръбския премиер Ана Бърнабич, Борисов направи много по-меко изказване

Малко след като обясни пред сръбския премиер, че нищо лошо не е рекъл, Бойко Борисов отново изригна срещу външния министър Ивица Дачич. Поиска той да му извини публично и дори се закани: Той сега ще види!

„Искам Ивица Дачич да ми се извини публично, сега ще разберат какво е приемливо и какво не!“, ядоса се Борисов пред българските журналисти в Сараево. „Ивица Дачич трябва да ми се извини, след като продължава. С какво съм го оскърбил? И с какво моето поведение е неприемливо, продължи да се гневи премиерът, цитиран от БГНЕС.

„Вчера си позволява да вика посланика ни и да заявява, че поведението ми било неприемливо. Дачич сега ще види какво е неприемливо поведение. Той сега ще види… До вчера говорих с най-добри думи, но след като си позволява това, докато не ми се извини, нито Александър Вучич, нито Анна Бърнабич ме интересуват какво ще кажат. Тя беше до мене и го оставиха да си разиграва коня. Щом така са преценили добре“, не успя да потуши емоцията си премиерът.

Той разкри, че Дачич се е извинил вчера, но не публично. „Четири пъти каза вчера „извинявай“, но не иска да го каже пред медиите“, заяви Борисов и призова сърбина: „Не е трудно да кажеш извинявай“.

По-рано, на среща със сръбския премиер Ана Бърнабич, Борисов направи много по-меко изказване: „Толкава ви обичам, толкова са ми приятели, как може да ме разбере по начин…Викаме си посланици, правиме си…а нищо не съм рекъл“.
Самият Ивица Дачич пък обвини медиите за това, се е породило дипломатическо напрежение между Сърбия и България. Той се оправда с погрешна интерпретация на думите на българския премиер в сръбския печат.
“Очевидно има погрешна интерпретация на думите на Борисов – най ме изненада това, което обявиха нашите медии. Както анализирахме с министърката, премиерът Борисов всъщност отговаря на питане дали Борел ще е пристрастен, защото Испания не признава Косово. Това съществено за мен променя контекста на изявата му“ каза Дачич по време на среща с българския външен министър Екатерина Захариева.

„Сътруднича си с Борисов от много години бях изненадан от интерпретациите на думите му в нашите медии. Изчистихме всичко това с министър Захариева. Искаме с България добри отношения, приятелски, съюзнически и стратегически, защото това е в интерес на двете страни и двата народа. Благодарни сме на България за помощта в европейската интеграция. България може да разчита на Сърбия. Впечатлението в България бе, че нападам Борисов, но всъщност съм реагирал на нещо, което Борисов не е казвал. Тъй като не съм днес в Сараево, там бяхме заедно със Захариева, искам да кажа, че тази тема е затворена и както Бойко е казал: Да вървим напред!”, добави още Дачич.

1 коментар

  1. Огито каза:

    Пожарникарят Винету,бога Сльнце – да се свети името му,или т.н“ПУНТА МАРА от Банкя нещо взе да си изпуска нервака….. Дали Сретан не е време да идва в Бьлгария

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране