27.08.2016 | 19:44
Борисов, къде е българското знаме?
Дипломатическият протокол бе тотално погазен от домакините -две турски знамена зад двамата лидери

Къде е българското знаме? Това се пита всеки един, видял снимката на българския премиер Бойко Борисов редом до Реджеп Ердоган в Турция.

Отговорът е – няма го! Вчера българският министър-председател проведе среща с турския президент Реджеп Ердоган, но дипломатическият протокол бе тотално погазен от домакините.

Две турски знамена зад двамата лидери. „Така ли пазите интересите на България? Защо сте там – да ни продадете на турците ли?“, попита потребител под снимката, публикувана и в официалния профил на Бойко Борисов във Фейсбук.

„Защо само на масата има българско знаме? Това е неуважение към страната ни“, написа друг потребител в социалните мрежи.

А какъв е дипломатическият протокол? Той се осъществява в съответствие с принципа на международната вежливост, а не в съответствие с принципите на международното право. Може да се приеме, че дипломатическият протокол се осъществява от уважение на една страна към друга, а не по задължение. От друга страна, обаче, тъй като дипломатическият протокол има международен характер, съблюдаването на неговите норми се приема като задължително, тъй като неприлагането им може да се приеме като нанасяне на ущърб върху честта и достойнството на държавата.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране