05.04.2018 | 0:01
Борисов нареди кога да играят „ЦСКА-София“ и „Левски“
Мачовете трябвало да завършват в светлата част на деня

Спортният министър Красен Кралев съобщи на извънредна пресконференция, заедно със зам.директора на СДВР Антон Златанов, че е получил нареждане от премиера Бойко Борисов (по време на заседанието на МС) предстоящите мачове между „Левски“ и „ЦСКА-София“ да завършват в светлата част на деня. (Както е известно двата тима ще играят в кратък срок две срещи за Купата на страната и една за първенство).

Малко по-късно БФС изпълни заръката на премиера и спортния министър и промени часовете.

Срещите за Купата (на 11 и 18 април) бяха предварително насрочени съответно за 19 и 20 ч., а от МВР искаха двата клуба да се съгласят за по-ранен час, за да не възникнат безредици между феновете по тъмно след двубоите. Отборите не се съгласиха, но на днешното заседание на правителството Борисов се е заел и с този въпрос. Така, в крайна сметка срещите ще са от 18 ч. Няма промяна единствено в третия мач (на 25 април за първенството) и той ще си е от 18:30.

„Вчера на срещата (б.р. – с клубовете) не е било постигнато съгласие за началния час. Ръководствата и феновете не са пожелали да се съобразят с разпоредбата. Затова днес получих задачата от премиера Бойко Борисов мачовете да завършват в светлата част и трябваше да помоля БФС да съдейства противоречието да бъде разрешено. Всички реагираха бързо и всичко бе решено. Мнението на клубовете и феновете е важно, но най-важно е спазването на правилата за обществения ред и спокойствието на всички граждани“, разказа Кралев на пресконференцията.

„Ние искаме да осигурим спокойствието на всички граждани в столицата. Да не забравяме, че сме председател на ЕС. Има безброй мероприятия. Първите две дербита са в сряда час пик. Ще бъде затруднено движението. При всички положения ще бъде затруднено и движението и на градския транспорт. Очакват се около 30 000 души. Стадионът е в центъра. Зрителите не се телепортират. За нас мачът е много преди първия съдийски сигнал. Взе се решение „Левски“ – ЦСКА да се играе в светлата част на деня и ние искаме да спазваме това. Хвърляме огромен ресурс да осигурим спокойствието на всички граждани и гости на столицата. Благодарим за разбирането от всички. Надявам се всичко да бъде наред“, каза пък комисар Антон Златанов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране