06.10.2016 | 13:44
Борисов: Няма да подам оставка заради една комунистическа фамилия, Бокова прояви нахалство!
Тройната коалиция искала да го свали от власт

Няма да подавам оставка! Това отсече на граница Капитан Андреево премиерът Бойко Борисов, който участва в официалното представяне на структурата на новосъздадената Европейска служба за гранична и брегова охрана.

Премиерът обяви още, че „старата тройна коалиция -БСП, ДПС и ГЕРБ“ искала главата му, но той нямало да се подаде на натиска.

Борисов коментира днешните призиви на опозицията да подаде оставка след провала на Кристалина Георгиева в битката за ООН.

„Няма логика в искането за оставка, всички премиери извън Португалия би трябвало да подадат оставка. Оставка трябваше да искаме на Орешарски, но той вече я подаде. Затова, че ни я предложи (Ирина Бокова – бел ред) преди две години. Тя прояви нахалство и не се отказа и отиде да блокира госпожа Георгиева“, добави Борисов.

Според премиера номинирането на Кристалина Георгиева „в последния момент не е гаф“. „Имахме увереността на много държави, че ще я подкрепят“, каза още Борисов. След гласуване в сряда тя получи пет гласа „за“, включително от 2 държави постоянни членки, 8 „против“, сред които 2 постоянни членки и 2 „въздържал се“, един от които също е бил от постоянна членка на Съвета. На практика Георгиева е била изправена пред две заплахи за вето, но не се знае от кои държави.

Борисов се ядоса още повече по темата Бокова и обяви, че тя му пишела благодарствени есемеси.

„За какво да подавам оставка – за това, че не мога да осигуря още 5 години на една комунистическа фамилия ли“, заяви Борисов.

По думите му подаване на оставка ще се отрази негативно върху всички усилия на България за справяне с мигрантската криза.

„Вчера Европейската комисия е превела първия транш от 108 млн. евро, от договорените в Братислава 160 млн.евро за България“, съобщи Борисов по време на официалната част на събитието.

„Заседанието в Братислава беше ключово. Там всички си дадохме сметка, че без действия на минутата, модата да се говори срещу Европейския съюз ще се разрасне, каза министър-председателят.

„Няколко години България се справяше сама с проблема. Стартирането на Агенцията не трябва да се приеме, че е срещу Турция. Турция трябва да остане наш стратегически партньор! Над 3 милиона стоят на 40-50 км от тук. Знам колко е модерно да се говори срещу мюсюлманите, но те трябва да са наши партньори. Наши партньори трябва да са и Йордания и Ливан“, каза още той.

„Войната в Сиря може да се спре само ако Русия и Америка стигнат до консенсус. Нека призовем Кери и Лавров да намерят дори най-лошия мир, за да могат тези хора да се върна там!“, призова Борисов.

”Не искаме да превърнем Европа в крепост, но не искаме и да сме разграден двор. Надявам се техниката да идва скоро. Най-големите производителите са в Европа и е срамно тя да се бави”, заключи Борисов.

3 коментара

  1. Делимонев каза:

    Борисов,ти си се пръкнал на този свят в семейство на тъмно червени комунисти,ти също беше силно червен когато трябваше да задоволяваш властовите си амбиции.Това е от близкото минало на твоя живот,затова не ти прилича да се правиш в определени удобни за теб моменти, на „гонен“,“преследван“,“репресиран“ „дисидент“.Те, дисидентите са били други хора,които нямат нищо общо с теб,нито ти с тях!

  2. Венко Венков каза:

    По голяма наглост и нахалство, не сме виждали!8

  3. кестен каза:

    АБЕ ЦЪРВУЛ >> В ГРОБ СТЕ ВСИЧКИ С ТАКИВА ФАМИЛИИ БЕ !!!

    ДА УМРЕТЕ ДАНО!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране