06.06.2018 | 22:07
Борисов оставя Порожанов министър ЗАСЕГА

Румен Порожанов остава министър засега, въпреки антикорупционното разследване срещу сина му, който предлагал консултации с гарантиране за минаване на европроекти в земеделието, въпреки нищожното усвояване на средства по оперативната програма за селските райони, която е най-голяма от всички – взели сме 120 млн. от 6 млрд. в средата на петата година от периода.

Това е решено на среща на премиера Борисов с бранша, на която са присъствали също шефката на земеделската комисия в парламента и агроминистър в Борисов 2 Десислава Танева, която отстъпи креслото на Порожанов само, защото излезе по майчинство, и ресорният вицепремиер Валери Симеонов, пише 19 минути.

Именно патриотът разкри, че миналата по втория начин промяна в наредбата за програмата за безплатно мляко в училищата е лобиране от министъра в полза на олигарха Зоров, от която ще бъдат ощетени над 300 малки фирми, които досега изпълняваха поръчките по нея. Ще бъде постигнато равновесно положение, така че хем олигарсите да бъдат сити, хем дребните риби да изкарат някой лев, разказват браншовици.

Присъствали на срещата обаче са останали с впечатление, че „Порожанов се е набил в очите на Борисов” и смяната му е въпрос на скорошна рокада. В медиите вече се появиха информации, според които Танева е готова да се върне като титуляр в агроведомството.

Възможно е също да има въртележка: представител на патриотите като Атанас Добрев да стане министър на земеделието, а екологията, която сега е квота на ОП, макар и чисто формално в лицето на Нено Димов, да мине обратно към ГЕРБ и министърът от Борисов 2 Ивелина Василева да се върне на бял кон във ведомството.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране