13.02.2020 | 13:16
Борисов отдавна нареди проверка на приватизацията, сега пък Гешев пак…
Как ни будалкат!

Борисов обяви как ще проверява приватизацията и през 2009 г., като дойде на власт.

През 2016 пак каза, че МВР и ДАНС ще проверяват приватизацията (виж тук).

Бившият главен прокурор Филчев, който се държеше неадекватно, но беше блестящ юрист, за разлика от сегашния милиционер, също се заканваше на грабителската приватизация, но нищо не можа да направи.

Сега главният прокурор Гешев възложил на ДАНС да проверяват цялата приватизация.
Това е комедия. Няма служби в света, които да имат капацитет да проверяват хиляди сделки за толкова години.

И Божков беше прав, че Гешев бърка търговското право с наказателното. Това са сложни договори, с много разчети, задължения и изисквания за инвестиции във времето, неща, които в много случаи са трудни за оценка и от юристи, и от икономисти.

И някакви ченгета от ДАНС ей сега ще проверят цялата приватизация… И на това отгоре да докажеш престъпление…

Искането на Гешев е хвърляне на прах в очите, елементарна лъжа, за да се хареса и покаже колко е строг и безкомпромисен борец срещу престъпността. Това е абсурд, все едно да възложиш на 20 души да проверят техническата изправност на всички автомобили в София, че не отговаряли на изискванията. И да претендираш, че шофьорите са извършили престъпление.

И какво ще стане, когато от ДАНС не открият престъпления или ще дадат едни доклади, които нищо не доказват? Какво ще направи Гешев – ще внесе в съда съшити обвинения по две-три сделки? И те като паднат в съда, той ще прехвърли топката на него? „Ние ги хващаме, те ги пускат” – любимата реплика на сегашния премиер, от времето, когато беше главен секретар на МВР (репликата е от стар филм със Силвестър Сталоун в ролята на ченге).

Вероятно на Гешев не му достигат доказателства да обвини затворените богаташи Банев и Ветко Арабаджиев, затова ще ги търси в приватизацията.

Впрочем, какво стана с тия арестувани – Баневи, Арабаджиеви, Миньо Стайков? Докога ще ги държат в затвора без обвинения?

Колко ще осъдят държавата после?

Иван Бакалов, e-vestnik

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране