02.12.2019 | 19:39
Борисов пак прегръща, наред е шефката на ЕК
Премиерът поздрави Урсула фон дер Лайен в Мадрид

Премиерът Бойко Борисов публикува снимки в профила си във Facebook, на които дружески прегръща новата шефка на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.  „Разговарях с новия председател на Европейската комисия. Сърдечно й пожелах успех на новата позиция“, написа Борисов към кадрите.

Наскоро сърдечното му отношение към новата американска посланичка у нас Херо Мустафа предизвика вълна от коментари в социалната мрежа, след като Борисов я прегръща и я качи в джипа си при инспекцията на газовия интерконектор с Гърция.

В момента министър-председателят участва в Мадрид в конференция за именението на климата. Това е темата, която обсъдили с Урсула фон дер Лайен.

„И двамата сме убедени, че изменението на климата е сериозна и пряка заплаха, която няма да подмине никого. От всички нас, както и от решенията на форуми като днешния, зависи бъдещето на следващите поколения“, казва премиерът.

Домакин на световния форум е министър-председателят на Кралство Испания Педро Санчес. Първа в дневния ред в рамките на Конференцията е Срещата на държавните и правителствените ръководители на страните членки на ЕС. Те ще обсъдят важни въпроси, налагани от климатичните промени и опазването на околната среда, които са сред приоритетните теми за целия ЕС.

Очаква се страните по Рамковата конвенция на ООН по изменение на климата да постигнат напредък по редица въпроси, свързани с финансирането на дейности в борбата с изменение на климата в развиващите се държави, с пазарни механизми за сътрудничество, както и докладване на поетите ангажименти заради климатичните промени.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране