04.03.2017 | 0:01
Борисов плаши с протести като в Македония
Лидерът на БСП започна задочни дебати с Борисов, пита го за санкциите

Виждате какво става в момента в Македония, обяви по време интервю пред НТВ лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и обясни, че има опасност от протести при невъзможност да се състави правителство след 26 март. Той каза, че ако ГЕРБ спечели изборите, би направил коалиция с Реформаторския блок и Патриотичния фронт, защото с тях е най-приемливо.

„Манипулация и лъжа е, че имаме нещо общо с партията на Марешки. Ако сме втори на изборите, просто ще застанем в опозиция“, обеща той. Борисов каза, че с лидера на ПФ Красимир Каракачанов, Валери Симеонов и Волен Сидеров са си останали в отлични отношения.

„Защо да е прецедент да съм трети мандат премиер, освен това ние подадохме оставка, не защото не можем да управляваме, а като морално действие“, допълни той. По думите му за реформи трябва голямо мнозинство, не е „причина Цацаров да се спират реформите“. „Христо Иванов си тръгна, защото не му се работеше“, коментира той оставката на бившия правосъден министър от правителството му и лошите му показатели като работа.

Той подкрепи смяната на началника на отбраната от правителството на Огнян Герджиков, защото било тяхно право. „Ние можехме да го сменим. Но това е тяхно право“, призна Борисов, като се разграничи от пресконференцията на бивши депутати в ГЕРБ, които се противопоставиха остро на назначението на новия шеф на отбраната предния ден.“Аз имам преосмисляне по отношение на Русия, но по отношение на НАТО няма такова преосмисляне. В Черно море съм против да има флотилия“, обясни геополитическите си виждания лидерът на ГЕРБ.

Лидерът на БСП започна задочни дебати с Борисов, пита го за санкциите

Ще провеждам дебати с Борисов задочно оттук нататък от всяка точка на България, в която се намирам, закани се лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя заяви, че ще му задава по един въпрос и ще чака отговор. ДИзказвам моята теза и чакам неговия отговор. Все още съм в София, но ако БСП спечели изборите, ако бъда министър-председател, отивам в Брюксел и заявявам: Господа, следващия път, когато подложите на гласувате санкциите срещу Русия, България ще наложи вето. Чакам ви, г-н Борисов, да изразите вашата теза по този въпросУ, заяви лидерът на БСП.

Нинова е категорична, че е за дебати. „Ако той реши когато и където иска, но дебатите за визията на България да са лидерски и принципниУ, каза Нинова. Тя уточни, че експертите всеки ден си спорят по телевизията.

3 коментара

  1. 666 каза:

    PAK LI SOROS SHTE GI SPONSORIRA TEZI PROTESTI ???

  2. Дочев каза:

    На 26-този месец,ще се проведат парламентарни избори за 44-то НС. Борисов подаде оставка,защото предпочете това,пред изгонването му с камъни, както се случи при първото му „управление“.Държавата още по сигурно се окопа в долната част на ямата,което предизвика предсрочните избори.Какво следва според моята гледна точка на потомствен селянин.Бившият премиер, (който никога повече няма да стъпи на „Дондуков“-1),следва да свикне с тази мисъл и да предостави на българските избиратели да определят кой ще управлява България. Никъде не пише,че Бойко от Банкя, трябва отново да управлява държавата ни.Ерата на ПП-ГЕРБ-приключи.

  3. КК каза:

    Тоя докога ще заплашва , ще рекетира , ще лъже и шикалкави ? На 26 март трябва да го пратим в почивка , иначе ще продължи да издевателства над всички.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране