02.12.2015 | 0:01
Борисов порица тези, които пият ракия, пушат и ядат сланина
Премиерът смята, че разходите от лечение при катастрофи трябва да се поемат от застрахователите

Този, който пие ракия, пуши цигара, яде сланина и не желае да има хранителни навици, няма други да му плащат лечението. Така премиерът Бойко Борисов подкрепи готвения данък „Вредни храни“ по време на конференция на тема „Власт, лекари и пациенти – заедно в реформата“. Въпреки, че преди време самият той призна в парламента, че като дете е „ял филия с мас и е играел със скъсани гуменки“, вчера премиерът се обяви срещу сланината.

Той уточни, че това е първопричината за високата смъртност и големия брой инфаркти и инсулти. Според него е необходимо да се изградят навици и култура за това и данъкът бил толкова важен. По думите му не може едни болници да работят по всички теми, а други само по тези, които са високо платени.

„Ние продължаваме тази практика да даваме пари, за да покажем, че здравеопазването е приоритет. Не е тайна за никого, че сладко се печели от лекарства“, обяви министър-председателят, като уточни, че подкрепя реформите в здравеопазването. Сега спестяваме 100 млн. – това показва, че министърът работи в правилна посока, каза премиерът и увери, че Петър Москов има пълната му подкрепа в провежданите реформи. „Винаги, когато на едни бизнесът им намалее, ще бъдат нещастни. Но в живота щастието на едни се гради върху нещастието на други“, аргументира подкрепата си той.

Борисов скочи срещу „толерантността на неспазването на дисциплина“ и даде за пример катастрофите по пътищата. „Сложете хиляда убити и средно около 10 хиляди тежко ранени от ПТП. Не трябва разходите по лечението да са от здравни вноски, а от застрахователите. По пътищата хиляди загиват. Колко струва да оперираш един след тежка катастрофа. Ние ще толерираме ли тези хора, които благодарение на това, че се правят на бабаити, ние трябва да извадим от джобовете стотици милиони – за това че иска някой да се прави на бабаит“, заключи премиерът.

1 коментар

  1. Кукулкан каза:

    Оставка Тикво…….В „Република“ България няма място за руски подлоги. България Не може да бъде повече руска лаборатория за социални експерименти. А ти Мутро, като започнеш да си строиш Мавзолей * (защото няма да си вечен, за огромно щастие), не забравяй като псевдо Фараон да предвидиш с нищожният си интелект място и за паметника на Окупационната съветска армия

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране