17.08.2017 | 0:01
Борисов продължава да всява паника за „Цaнков камък“
Въпреки опроверженията на министри и НЕК, премиерът твърди, че чашата на язовира е спукана

Премиерът Бойко Борисов продължи да всява паника и да настоява, че съоръженията на язовир „Цанков камък“ не работят и на вчерашното заседание на Министерския съвет. Въпреки опроверженията от НЕК и дори от собствения му енергиен министър Теменужка Петкова, че чашата на язовира не е пукната, а ремонтът е планов, от стенограмата на заседанието става ясно, че Борисов настоява, че язовирът не е наред. „То не работи, то е изпразнено, счупило се е, ремонтира се и сега, в най-големите жеги, когато климатиците работят на пълни обороти, ние не можем да ползваме енергия от него. С една дума, ние атакуваме качеството и питаме кой ще понесе отговорност. И естествено за това се обръщаме към мандатоносителите през тези периоди – ДПС и БСП“, заявява премиерът.

„Питаме има ли виновен. Кой е правил този проект? Как тази чаша се е спукала? Да извадят записа – още тогава ние прогнозирахме, че водата ще натисне и ще спука плочата, защото тя е направена в котловината по подобен начин“, продължава с апокалиптичните изявление Борисов. Той продължи да се гневи и разказа как при откриването на проекта бил питал журналистка дали, след като вече били похарчени стотици милиони, „ние ли трябва да доплатим последната част или да го държим като паметник на културата“. Пред министрите той се впуска да изброява започнати от други правителства инфраструктурни проекти като магистралите „Люлин“ и „Марица“, които щели да са паметник на глупостта, защото били провалени проекти.

„Изведнъж съшиха – хайде сега ще арестуват, хайде сега война в ДПС и изведнъж ние се оказваме. Преди десет дни ми го казаха, аз даже на някои колеги го разказах – видя ми се абсурдно, смешно. След това, хайде анализатори започват да казват какви процеси текат. Целта е да излезе, че ДПС са чисти и с БСП могат да управляват, а лошите сме ние“, заподозря поредния заговор срещу себе си лидерът на ГЕРБ. Той видя и недоволството срещу ремонтите в София като опорна точка или „много мащабна подготвена фалшива новина“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране