11.09.2019 | 22:15
Борисов ръководи МВР и ДАНС, но рязко се разграничи от забъркания от тях „шпионски скандал“
Премиерът дори се обяви за жертва....

Премиерът Бойко Борисов рязко се разграничи от комичния „шпионски скандал“, забъркан от подчинените му МВР и ДНС. „Аз нямам никаква роля в този процес. Този процес ще се движи на база следствието, което тече. Нещо повече, ние дори с нашия кмет в Казанлък сме участвали във форума на „Копринка“, коментара той, имайки предвид националния събор на приятелите на Русия, който се организира от няколко години от НД „Русофили“ начело с обвиняемия Никола Малинов. По думите му службите не се бъркали в това, че някой си е правил срещи, а хората имат право да пеят руски песни и да правят събори. „Но това, че ние с партньорските служби и прокуратурата преди всичко работим по различни хора и процеси. И давам пример – така беше и с Майкъл Чорни, Денис Ершов… И горе-долу проектът е бил същият, доколкото разбрах от новините – телевизия, голям телеком и влиянието в страната. Това работят службите. Не срещу Русия, не срещу хората, които ги харесват“, увери премиерът.

Борисов обвърза случая с покупката на 8 изтребителя от САЩ. „Ако знаех, че купуването на най-добрия самолет ще предизвика такава злоба, сигурно изобщо нямаше да се занимавам“, заяви той, без да обясни какво точно има предвид.

Разграничаването на Борисов очевидно е предназначено за Русия, макар че е абсурдно като твърдение – по закон той пряко контролира ДАНС, разузнаването и МВР и често демонстративно ги привиква при скандал. От години Борисов обяснява и как всяка сряда събира главния прокурор и службите, за да решат каква операция да направят.

Обвързването на скандала с покупката на американски изтребители също не е много логично. Сделката вече е сключена и парите са платени.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране