12.08.2018 | 21:54
Борисов съзря „изключителен конфликт“ край Дунав и Черно море

Дунава и Черно море стават зона на изключителен конфликт и много усилия трябва да полагаме българските политици на всички нива, да не се допуснат в Черно море военни действия. Подготвени сме, но ролята на тази подготовка е да бъде възпирана възможността за конфликт. Ще използваме цялата си дипломация и енергия да ги запазим и само да участваме в учения.

Това коментира в събота премиерът Бойко Борисов, който участва в тържественото събрание по случай 139-годишнината от създаването на Военноморските сили във Варна. Борисов отбеляза, че силен е този политик, който върне живи и здрави войниците и не ги вкарва във война. Добра война няма, има герои – да си ги запазим живи и здрави, добави той. Според премиера българските военни се справят прекрасно в мащабните учения с международно участие и в съюзническите операции.

Ден по-късно и президентът коментира ситуацията в Черноморския регион. Той обаче призова да не „говорим за конфликти в Черно море“. „Да, има конфронтиращи се сили по политически и икономически интереси, но нека не говорим за конфликти. Всички държави полагат усилия да избегнат конфликтите в Черно море, както и нашите Военноморски сили. Нека не спекулираме“, призова държавният глава.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране