13.12.2019 | 15:40
Борисов се разочаровал от Джамбазки
От "Атака" и "Възраждане" се съмняват, че евродепутатът е прикриван от властите

След като в четвъртък се разбра, че евродепуратът Ангел Джамбазки е карал пил, от „Атака“ призоваха премиерът Бойко Борисов да каже дали той все още му е „любимият политика“.

Причината за тази реплика е, че малко преди евроизборите през май премиерът обяви Джамбазки за „най-добрия български политик извън ГЕРБ“.

От Брюксел Борисов коментира, че е разочарован от Джамбазки и той ще понесе всички последствия от действията си. Отрече властите да го прикриват.

„Думата „разочарование“ е много малка. Винаги съм го харесвал като политик, много работа е свършил за България. Както казват българите: „Власите накрай Дунава се давят“. С такъв подобен инцидент си нанасяш такава щета, че не знам дали ще се възстанови“, коментира премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов от Брюксел.

Той препрати въпроса за политическото бъдеще на Джамбазки към собствената му партия – коалиционния партньор в управлението ВМРО.

„Знаете, че аз нито капка алкохол не пия и съм изключително голям противник на всеки, който си позволи да пие и да се качи да кара“, каза Борисов.

Според него Джамбазки щял да понесе всички последствия и никой не го е прикривал.

От партията на Волен Сидеров преди това подчертаха, че информацията за Джамбазки е излязла публично със забавяне и попитаха на дали това се дължи на симпатиите на Борисов към него.

„Това петдневно забавяне на това ли се дължи? Любимият политик на г-н премиера се ползва от неговата протекция ли“, попита Десислав Чуколов, чиято партия от месеци не пропуска повод, за да критикува доскорошният си коалиционен партньор ВМРО, като особено внимание отделя именно на Джамбазки. В същото време и Чуколов, и лидерът на „Атака“ Волен Сидеров бяха осъдени на пробация заради нахлуването в НАТФИЗ преди няколко години и „проверката“ на магазин в близост до сградата на академията.

По думите на Чуколов МВР трябва да даде обяснение за станалото с Джамбазки. „Как така се оказва, че Ангел Джамбазки прави това престъпление, след това обществеността не знае нищо за него. Бяхме ли информирани кога е станало това нарушение, кога е взета пробата на място, къде е това. Кръвната проба кога е подадена, след колко време е подадена“, добави депутатът от „Атака“.

Чуколов имал информация, че пробата е направена във ВМА. „Тя е подопечна, ресорна на военния министър Каракачанов, който по някаква случайност се пада партиен шеф на Ангел Джамбазки“, каза още той.

По думите му във ВМА има и барокамера. „Когато спешно нещо трябва да се промени, влизаш за определено време и след това резултата ти е перфектен. Тези отговори трябва да бъдат дадени от Каракачанов“, допълни още Чуколов.

От партия „Възраждане“, която се оглавява от друг бивш кадър на ВМРО – Костадин Костадинов, също поискаха публично да бъде изнесена информация кога е направена първата проба на Джамбазки от КАТ и кога е взета кръвна такава, защото „всеизвестен факт е, че кръвната проба винаги дава по-ниски резултати тъй като човешкият организъм абсорбира алкохола в продължение на времето“. Питат и защо на евродепутата не е взета проба за наркотици.

Според „Възраждане“ Джамбазки трябва да подаде оставка като евродепутат. „Човек, който нарушава утвърдените в страната ни закони и с това застрашава не само собствения си живот, но и този на всички останали участници в движението по пътищата, не може да представлява България в Европейския парламент. Употребата на алкохол и след това шофиране е поведение на изключителна безотговорност и демонстрация на усещане за ненаказуемост. Ето защо ние настояваме за оставката на Ангел Джамбазки. Тя трябва да бъде подадена още днес. Ако той не я подаде, то тя да му бъде поискана от властимащите, които незнайно защо пет дни не съобщават за провинението му. С това за пореден път разпъват политически чадър над приближени до тях личности“, заяви лидерът на партията Костадин Костадинов.

2 коментара

  1. Анонимен каза:

    Така лесно Джамбазки не се отказва от 25000 Евро,другите са престъпници а той човека е законодател и пример за другите граждани, и това е лицето на България в Европа…..
    Само в България хора с престъпни наклонности и умения се избират с конкурс за висши държавни длъжности, колкото по-крадлив,лъжлив и корумпиран толкова по на високо се изкачва в държавната служба.

  2. Анонимен каза:

    Швейцария продава 22 използвани Ф5 самолета за цена 1.5 милион долара за един, със около 3500 часа ползване.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране