26.02.2017 | 21:15
Борисов: Спрете санирането, ако не го харесвате
"безплатното" саниране на старите блокове се превръща в истински трагедия, а напрежението около финансирането му ескалира

„Ако санирането не ви харесва, на 26 март можете да го спрете“, заяви в Благоевград бившият премиер Бойко Борисов, цитиран от БГНЕС. Изказването му бе по повод въпроси на граждани защо в едни блокове се прави добре, а в други – не. Наскоро стана ясно, че заложените 2 млрд. лв. по програмата за саниране са вече похарчени. Те ще стигнат само за подписаните 2022 договора до януари 2016 г., а останалите трябва да разчитат новото правителство да увеличи за пореден път парите по програмата. Освен това част от прясно санираните жилища започнаха да дават дефекти, а Борисов се възмути, че журналистите показвали прокапали блокове, а не тези с добре свършения ремонт.

Момче от тълпата предизвика вчера Борисов с думите: „Не искаме саниране, а работа и заводи“. На което експремиерът отвърна: „Край Пловдив има 140 завода“. „Край Пловдив има, но тук няма, искаме да изкарваме пари“, не му остана длъжен младежът, което бе наречен провокатор от привържениците на ГЕРБ.

Преди няколко дни стана ясно, че „безплатното“ саниране на старите блокове се превръща в истински трагедия, а напрежението около финансирането му ескалира. Сдружението на общините поиска незабавно да се размрази националната програма за енергийна ефективност. Поводът бе съобщение на Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ), че отделените за финансиране на програмата 2 млрд. лв. са изчерпани и ще покрият само въпросните 2022 блока, които са одобрени от Българската банка за развитие (ББР).

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране