25.09.2015 | 15:29
Борисов стайл: Калпави закони, богати българи и Черно море като сълза
Не мога да кажа на ДПС "Махайте се! Марш оттук!

Не правосъдната система в България не работи, а законите са така правени, че да няма наказани и виновни. Това коментира министър-председателят Бойко Борисов в ефира на бТВ. „Не мога да кажа на ДПС „Махайте се! Марш оттук!“, отговори премиерът на въпрос дали движението подкрепя ГЕРБ.

„Всяка партия иска да се променя и да бъде по-добра. Не мога да упрекна ДПС, че са подкрепили съдебната реформа или да им кажа „Махайте се! Марш оттук“, не мога да не им благодаря, че ми подкрепиха запазването на плоския данък, иначе сега бизнесът в България и хората щяха да плащат 50-60% данък, ако се бях подвел по БСП и не беше тяхната помощ. Лошо ли са направили? Стига задкулисие!“, скара се Борисов. По думите му всичко това идвало от „сладурски медии“, които го атакували. Други от тях го рисували на карикатури, на които той не се разпознавал, защото не бил толкова дебел, колкото го изкарвали.

На тези медии това им е хубаво, че много им се иска ДПС да стои зад нас, пред нас, където иска. Той коментира, че не се меси във вътрешните работи на движението и си е тяхна работа дали депутатът Делян Пеевски ще напусне или остане в партията. В признанието си към движението Борисов допълни, че именно заради закон на формацията на Лютви Местан сега може да се строят магистрали, „по които толкова чакате и обичате да се возите“.

„Сега ще ви пусна на 20 октомври „Струма“ и цялата „Марица“. И като има празник по 300 хил. коли тръгват по магистралите. А нали не се ядеше асфалт, ама ви е хубаво сега като ви е нова магистралата?!“, изтъкна премиерът.

Борисов контрира опита на водещия да засенчи частично постиженията на ГЕРБ с критиката, че по аутобаните има задръствания. Според премиера това се дължи на факта, че българинът е богат и има много коли, с които ходи до Гърция на море. И правилно до тази година се насочвал към южната ни съседка, защото водата в Черно море била мръсна. Но поради тази причина Борисов открил пречиствателната станция в Созопол, а тази в Несебър, която струва 95 млн. лева, ще бъде пусната в експлоатация в края на октомври.

„Цяло лято фекалните води текоха в Черно море и децата се разболяваха. Нямаше българин, който да отиде на Черно море и да не се върне без разстройство. За 100 млн. направихме пречиствателна станция, от които всички отпадни води да са бистри като сълза. Зад мен стои изграденото, което е видимо“, обясни Борисов, цитирайки и предизборния слоган на своята формация.

„Има хора, които искат да има хаос, не им харесва, че се строи, че се развива държавата, че сме стабилни, че се повишават доходите, че се отделят пари за пенсионерите. Милиарди влизат в земеделието, милиарди събираме от контрабандистите и влизат в бюджета, така че има хора, които това не им харесва“, заподозря заговор срещу кабинета премиерът.

Той изтъкна, че работи добре с министрите на АБВ и Реформаторския блок – Ивайло Калфин и Петър Москов, но не иска да говори за политическите партии, тъй като днес започна предизборната агитация за местния вот на 25 октомври.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране