11.04.2019 | 20:52
Борисов: Цветанов не може да схване какво му се случи
Премиерът нарече глупост хода на партийния си заместник да стане сътрудник в парламента

Бойко Борисов изригна срещу решението на партийния си заместник Цветан Цветанов да се регистрира в НС като сътрудник на ПГ на ГЕРБ, след като само преди дни го накара да се оттегли заради „Апартаментгейт“.

„Не може толкова тежко наказание да получи, да напусне НС и шефското място на председател на парламентарна група и на вътрешна комисия и с този консултантски договор да внесе съмнение, че това е „Пунта Мара“. Това е просто несериозно, това е глупост, не е редно, да му се чуди човек! Той понеже е убеден в невинността си, още не може да схване в каква ситуация се е поставил“, заяви Борисов в Брюксел.

„Ако моят заместник е станал сътрудник в парламента и това създава проблем за решението, което сме взели, да напусне парламента, то аз ще кажа „Не“. Ще дам на Цветанов право да промени статута си. Не може толкова тежко наказание да получи – да напусне парламента, да напусне шефското място на председател на ПГ, а после да се върне като консултант и да внесе съмнение в решението ми. Това е глупост, не е редно, да му се чуди човек! Цветанов е убеден в своята невинност и още не може да схване в каква ситуация се е поставил“, изригна Борисов от чужбина. От 6-7 кандидати за министри и зам.-министри в момента, в който се спра на него, пристига и вика: Знаеш ли, че майка ми, баща ми и кака ми е направила една сделка, дали няма да се разгледа по лош начин, ожали се премиерът.

По-късно новата шефка на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова обяви, че Цветанов ще е нещатен „неплатен“ сътрудник. Това се правело заради пропуска му за НС.

Цветанов обяви в социалните мрежи, че си връща пропуска и се отказва от сътрудничеството в НС.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране