18.04.2017 | 13:19
Борисов в кръгова отбрана: Клевета е, че купувам Би Ти Ви и Нова тв с Пеевски!
Лидерът на ГЕРБ нападна Капитал, нямал нищо общо с ДПС

Остър коментар срещу статии във вестник „Капитал“ на Иво Прокопиев публикува бъдещият премиер Бойко Борисов. Лидерът на ГЕРБ заявава, че няма нищо вярно в публикациите, че той стои като купувач зад сделките за продажбата на Нова тв и Би Ти Ви. В изданието стигат и по-далеч като намекват, че той и депутатът от ДПС са евентуални съдружници във въпросните сделки.

По този повод Борисов реагира във фейсбук профила си. Ето какво написа той.

„Уважаеми колеги, Капитал, подкрепям изцяло Вашата кауза да се борите с фалшивите новини, но в случая Вие самите пускате такива. Ценя високо Вашия професионализъм, но считам, че в тази статия има доста сериозни обвинения към мен. Бих искал да бъде ясно, че нямам нищо общо със сценариите, които описвате, и внушенията, които правите“, гласи коментарът му, под който е публикувал извадки от въпросните статии.

Припомняме, че наскоро стана ясно, че шведският собственик на Нова се оттегля от България и е сложил на тезгяха тукашната си собственост. Цената е 100 милиона евро, шест пъти по-малка от сумата, за която бе купена медията, въпреки че в пакета вече е и „Дарик радио“, както и интернет групата „Нет инфо“.

В същото време предстои сделка и за Би Ти Ви, след като „Тайм Уорнър“ анонсира планове да приключи с бизнеса си в региона. Все още няма официална цена, но неофициално се споменават 150 милиона евро.

1 коментар

  1. Делян Методиев Цацаров каза:

    Отново лъже. Ортаци сме.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране