05.08.2018 | 22:12
Борисов видя успех дори в бягството на мигрантите от България

Премиерът обеща 50% по-високи доходи – в края на мандата

Премиерът Бойко Борисов реши да приключи работната седмица с нова порция хвалби за успехите на управлението. По време на инспекция на границата с Турция през уикенда той провъзгласи България за „eдинствената неуязвима от мигранти страна“, отчете голям ръст на икономиката и обеща, че доходите след две-три години ще се вдигнат поне с 50%. Това всъщност е отстъпление от програмата на кабинета, в която пише, че доходите ще се удвоят до края на мандата, което би било 100% увеличение.

„Сутринта като идвах, на 15 километра от Бургас вече все едно се кара по „Цариградско“ – с 60/70 километра, двете ленти пълни, кола след кола. Което ме радва – означава, че действително, не само на книга, както някои казват, доходите се вдигат. Мисля, че в края на мандата ни ще бъдат поне с 50% при тоя ръст на икономиката“, прогнозира премиерът, докато разглеждаше ГКПП-то край Малко Търново.

Премиерът похвали работата на граничарите, като подчерта колко много се грижи държавата за тях. „Осигурили сме им вечер и сутрин автобуси – от мястото, където живеят, до работното място, да не си развалят семействата. Имаме рядко храбри и добре подготвени граничари. Ще ги награждаваме, ще ги обличаме. Даже минах и през склада – обувки, дрехи, всичко, сиреч няма никакъв недостиг. Всичко удобно, меко, така че да се гордеем с тях“, каза Борисов пред журналистите. Той отбеляза, че миграционният натиск е огромен, като само за година над 2500 души са върнати в страните, от които са тръгнали.

„Много хора не си представят гората. Не си представят какво е стотици километри пресечена местност, може би сега, като гледаха по плажовете на Испания как влизат и изведнъж побягват по 50-60 човека, могат да си представят, ако не са тези хора, какво щеше да е в България. Доволен съм много от усилията, които се полагат. Всяка нощ се задържат хора. Това са 19-20-годишни младежи – тичат, бягат, гонят се, много пъргави… имаме случаи 22-23 души – стъпките им са една в друга, за да могат патрулите да не могат да засекат, но така или иначе нашите граничари се справят“, обясни министър-председателят и обяви България за единствената неуязвима от имигранти държава до момента.

Борисов е убеден, че ,„българският вариант работи добре“, и се надява „в Европа да го споделят“. Като доказателство той изтъкна, че „всичко на всичко имаме 200 мигранти в центровете“. Всъщност публична тайна е, че мигрантите масово не искат да остават в нашата бедна и неуредена държава. За тях България е само транзитна спирка към други, по-богати страни страни като Германия.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране