01.09.2018 | 12:09
Борисов за катастрофата с бащата на президента: Министър Радев не си контролира хората, а човек на БСП (видео)
Мърлява работа, а те си ходили на събор на другия ден, каза лидерът на ГЕРБ

Премиерът Бойко Борисов коментира и случая с бащата на президента Румен Радев и разкри, че заради него е паднала главата на вътрешния министър Валентин Радев. Причината е, че е станало ясно, че той не контролира хората си, полицаите са работили лошо при описване на катастрофата, а за капак им е влиял лидер от БСП в региона – Михаил Лисков.

„Миналата седмица ме питаха медиите, гледах видеото от камерите, действията на полицаите, другите участници не ме интересуват. 45 минути мърлява работа, идва една патрулка, чуди се, идват други, отиват си.

Отиват после на оперативка с един случайно попаднал, как пък лидер на БСП попадна случайно там? След това разбирам, че и на събор се е ходило на други ден“, каза Борисов, визирайки факта, че президентът Румен Радев е бил в Славяново и Харманли ден след катастрофата с баща му, която бе потулена. Припомняме, че цяла седмица инцидентът бе крит, а после стана ясно, че протоколите не отговарят на записите от камерите и инвалидът е изкаран виновен, че се е блъснал в мерцедеса на Георги Радев, въпреки че именно той е навлязъл в кръговото, без да спази предимството на инвалидната триколка.

„Министър Радев като не може да си контролира хората – оставка, а в същото време ги вика друг на оперативка. Накрая полицията изкара невинния виновен, ама той пък нямал претенции. Е, това ме връща връща през 90-те години“, заяви още Борисов.

Премиерът заяви, че в понеделник ще има среща с лидерите на Обединени патриоти, за да обсъдят новите кандидатури за министерствата. Борисов коментира и тежката тема за фалшивите новини и как лично той беше замесен. „Пускат една новина и после я наслагват. Първо имах имение в Лос Анджелис, никога не съм ходил там, после дъщеря ми летяла там с

„Бугати“, а тя милата лежи в нас бременна в 8-мия месец, после диаманти имах, та не беше остров в Гърция, та къща в Испания, какво ли не беше. Обвиниха ме, че предаване от Нова телевизия съм свалил, нито искам да ги видя, нито да ги чуя – Бог ми е свидел. Хващат някакви сайтчета там, няколко човека и почват с компромати и фалшиви новини“, разказа Борисов, а цялата зала избухна в смях от съчиненията.

Цветанов си припомни и фалшивите новини за него, в началото създаването на ГЕРБ, когато била пусната новина, че жена от Велико Търново очаква извънбрачно дете от него. Дори, че й купил скъп джип, а съпругата му се шегувала, че за нея има само някаква маздичка. „Раждане нямаше разбира се, но си спомням как септември отивам на Деня на независимостта там и една майка с бебе в кенгуро иска да се снима с мен, а аз й казвам, „А, не моля ви, кой знае какво ще пишат после на тази снимка“, заяви Цветанов, който също разсмя цялата зала.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране