11.09.2019 | 12:00
Борисов за шпионския скандал: Аз нямам никаква роля в този процес
С нашия кмет в Казанлък сме участвали във форума на приятелите на Русия край Копринка, заяви премиерът

„Опитват се да се поставят на една плоскост отношенията ни с Русия. Когато има нещо, с което не сме съгласни, нашето външно министерство коментира“. Това заяви в първия си коментар по шпионската афера министър-председателят Бойко Борисов, съобщи БГНЕС.

„Едни обичат Америка, други Русия, трети – Европа. Нашата геополитическа ориентация, подкрепена от всички партии, преди ГЕРБ да го има, само ВМРО май го е имало тогава, сме приели пътя ЕС – НАТО“, беше категоричен министър-председателят.

„Аз нямам никаква роля в този процес. Този процес ще се движи на база следствието, което тече. Нещо повече, ние дори с нашия кмет в Казанлък сме участвали във форума на Копринка“, заяви Борисов. Става въпрос за националния събор на приятелите на Русия, който се провежда край язовир Копринка.

„Ако знаех, че купуването на най-добрия самолет ще предизвика такава злоба, сигурно изобщо нямаше да се занимавам“, заяви още Борисов.

Премиерът коментира и номинацията на Мария Габриел за еврокомисар с ресор „Иновации и младеж“.

„Опитът изисква да бъдеш търпелив и мълчалив и да говориш тогава, когато всичко е договорено. За съжаление политическите ни опоненти направиха коментари, които ако имаха малко опит, нямаше да направят“, каза Бойко Борисов.

„Образование и иновации е първа точка в програмата на правителството. Първа точка е за опозицията, първа е и за президентството. България беше оценена като държава, която винаги е имало добро образование, култура, спорт и най-иновативни мозъци от типа на Джон Атанасов. Именно за това на България беше даден ресор, който е първа точка в Европа, а именно – да се даде бъдеще на младите хора“, коментира Бойко Борисов.

„Освен образование, култура, спорт, в тази програма е и „Евразъм“. Това дава огромна възможност“, продължи премиерът.

Борисов обясни, че постовете за еврокомисари са договаряни заедно с тези в Международния валутен фонд.

„Ние можехме да вземем външния министър на Европа да е наш, но разликата с председател на МВФ е милиарди долара“, каза още Борисов.

„Всички български институции, университети да се стягат да правят проекти, защото това са огромни възможности“, посъветва премиерът.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране