03.08.2015 | 0:05
Борисов за тока: Защо не протестираха при Орешарски?
Премиерът който взе 16 млрд. лв. нов дълг, сега плащал борчовете на предшественика си

Ще платим тъпотата да правим експеримента Орешарски, ще платим, че Стойнев е бил министър. Така премиерът Бойко Борисов коментира продължаващите протести на работодателските организации за повишението на цената на електроенергията.Той посети предприятие „Фрукто“ в Сливен заедно с министъра на земеделието и храните Десислава Танева.

„Колко пъти им сваляме цените на тока, аз не съм видял да поевтинее нещо. Нищо няма да се вдигне, защото пазарът регулира цените“, каза още премиерът.  „Защо не се вдигнаха тези всичките хора, когато взеха един милиард кредит и го хвърлиха в реката и сега по 44 млн. лв. всяка година плащам лихви? Къде бяха тези всичките бизнесмени?“, попита Борисов. „Милиарди от оперативните програми влизат в бизнеса“, коментира още премиерът.

По думите му се работи денонощно, има направен добър модел и поне хората няма да плащат повече за момента. „Ще устискаме две-три години, докато не си нормализираме и енергетиката – 25 години грабене не мога да го приема“, заяви Борисов.

Правителството няма да участва в предизборната кампания на предстоящите местни избори, категорично заяви министър-председателят.

„Действително ако днес кажа нещо за някой друг кандидат, утре друг министър ще каже нещо и може да се окаже ситуация, в която Петър Москов да осигурява линейки, а Лиляна Павлова да прави асфалт. Това ще е само смях за хората и неправилно“, коментира още премиерът.

Борисов коментира още, че „острието на БСП Мая Манолова има възможност да бъде коректив и е хубаво управляващите да имат омбудсман, който да е коректив. „Искам да има в ляво партия, която да може да ни се противопоставя. Това прави демокрацията по-силна“, подчерта премиерът Бойко Борисов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране