29.04.2016 | 9:23
Борисов заличи още имена като кандидат-президенти на ГЕРБ
Никоя партия не искала избори, промените в Изборния кодекс пък били много шум за нищо

Кметовете на София и на Бургас – Йорданка Фандъкова и Димитър Николов, няма да бъдат кандидати на ГЕРБ за президент. Няма да бъде и вицепремиерът по еврофондовете Томислав Дончев. Това заяви премиерът Бойко Борисов пред БНТ. Само преди няколко дни той обеща, че двамата с Цветан Цветанов също няма да се борят за президентския пост.

„За президент ще намерим някой“, допълни още Борисов. Попитан не остават ли само Росен Плевнелиев и Ивайло Калфин, към които обществото да гледа, той отвърна: „Гледайте към който искате. Но като спрегнете на някого името, цялата ярост на журналисти и клакьори се насочва към тези, раздаващи се за обществото хора“. „Очаквам яростна атака тези седмици срещу Кристалина, Калфин и Плевнелиев, но искам да оставя кметовете си да работят“, добави той. Много шум за нищо“. Така пък Борисов обобщи поправките в Изборния кодекс, приети тази седмица от парламента.

Никоя партия не иска предсрочни избори, каза още Борисов. За гласовете, които отправят подобни искания, той коментир, че ако сега правителството подаде оставка, изборите трябва да са през юли, което те не харесват. Август – още по-малко харесват. Ако са през септември, след това идват президентски избори. А това означава цял месец предизборна кампания. „Вечер ще идваме при тебе да се караме, а през деня – ще трябва да работим заедно“, даде пример Борисов. Той определи призивите за оставка и хората, които ги отправят, като безотговорни. Да протестираш, за някои стана професия, допълни премиерът.

Утре пак сме подсигурили правителствения самолет за владиците, които ще отидат и ще донесат от самия Божи гроб свещения огън – Дай Боже да се запали, защото нали знаете, че не сигурно дали ще се запали, след това ще го разпръснат за Великден по всички храмове и манастири в България, за да може българите от самия източник на огъня да запалят свещичката, заяви Бойко Борисов. „Днес всички християни, всички българи ще намерят време да отидат до църквите и да минат под плащеницата, да се смирят.”
„Човек всеки ден трябва да се амбицира и да доказва най-доброто от себе си и в същото време да бъде смирен. Смирение, смирение, смирение – това го е казал Господ”, уточни премиерът.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране