19.06.2018 | 20:39
Босненец измъчи Гришо на старта в „Куинс“

Световният №5 Григор Димитров започна успешно един от любимите си турнири на трева „Куинс“ (2 116 915 евро) в Лондон. Българинът, който е шампион от 2014 г. в състезанието, пречупи коравия босненец Дамир Джумхур (№29) с 6:3, 6:7 (4), 6:3 на старта.

Хасковлията, който живее в Монте Карло, нямаше особени проблеми и спечели леко първия сет след ранен пробив за 3:1. После се измъкна от 0:40 и приключи с крайното 6:3 за 32 минути на корта. Със същия сценарий започна втората част, като Гришо отново проби за 3:1, но този път Джумхур направи рибрейк и изравни за 3:3. Босненецът поведе с 5:4 и пропусна сетбол, но в последвалия тайбрек №2 в схемата допусна повече от обичайното количество грешки и губеше с 4:5, въпреки че при скосена топка накара съперника си да се провре под мрежата. После на 2 пъти сбърка от форхенд в аут и Джумхур изравни сетовете.

Той продължи силната си серия и проби на старта на третата част, но българинът върна светкавично брейка, и то на нула. Всичко в мача бе решено с нов пробив на Гришо за 5:3 и той триумфира на собствен сервис за 3-та поредна победа над босненеца.

В ложата на двукратния Спортист №1 на България подкрепа му оказваше майка му Мария. Във II кръг негов опонент най-вероятно ще бъде бившият №1 в света Новак Джокович (Сърб, №22), който спори по-късно вчера с квалификанта Джон Милман (Авл, №69). Ноле получи покана за турнира в последния момент.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране