21.07.2017 | 0:01
„Ботев“ елиминира „Бейтар“ (Йерусалим)
Пловдивчани стигнаха III пресявка в Лига Европа след разгромен успех с 4:0

„Ботев“ се оказа последният останал български отбор в турнира Лига Европа. Пловдивчани стигнаха по много убедителен начин до III квалификационен кръг, след като спечелиха с 4:0 реванша срещу „Бейтар“ (Йерусалим) в Бургас и постигнаха общ резултат 5:1.  Подкрепяни от верните си фенове, футболистите на „Ботев“ наложиха мощен натиск и откриха резултата още в 10-ата мин. чрез Пламен Димов, който засече центриране на Тодор Неделев.

В 32-ата мин. бразилецът Фернандо Виана се реваншира за свой пропуск по-рано и удвои с чудесен шут от воле. В 47-ата мин. интригата бе окончателно убита, след като върналият се след травма капитан Лъчезар Балтанов се разписа, след като довкара топката, отбила се от гредата след удар на Неделев.

Вдъхновената игра доведе до нови пропуски, а в 76-ата мин. „Бейтар“ остана с човек по-малко, след като грубата игра на тима доведе до червен картон за Марсел Хайстер. В 89-ата мин. нападателят на „Ботев“ Омар Косоко улучи напречната греда, а малко след това друг бразилец в отбора – Фелипе Бризола оформи крайния резултат. Следващият съперник на пловдивчани ще бъде „Маритимо“. Първият двубой трябва да е в Бургас на 27 юли, а реваншът в Португалия – на 1 август.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране