14.07.2017 | 0:01
„Ботев“ измъкна 1:1 като гост в Израел
"Левски" загуби минимално преди реванша в София

„Ботев“ (Пловдив) отбеляза много важен гол на чужд терен и постигна равенство 1:1 като гост на израелския „Бейтар“ (Йерусалим) в първия мач от II квалификационен кръг на Лига Европа. В реванша носителят на Купата на България ще домакинства в Бургас на 20 юли и е достатъчно да не допусне гол на ст. „Лазур“, за да се класира напред.

Тази вечер резултата на ст. „А Мошава“ в Петах Тиква откриха домакините още в 11-ата мин. Разписа се защитникът Тал Хила с глава след неразчетено излизане на вратаря Иван Чворович при изпълнение на ъглов удар. Ценното попадение за „канарчетата“ вкара Серкан Юсеин в 73-тата мин. с добавка след удар на Крум Стоянов.

Междувременно и двата тима пропуснаха множество чисти положения, като в два от случаите Чворович се реваншира за грешката си в началото. Най-чистите ситуации за „Ботев“ пропиляха капитанът Тодор Неделев, който в 35-ата мин. изскочи сам почти фронтално в наказателното поле, но стреля покрай вратата от около 15 метра, и Тони Тасев в 72-рата, когато нахлу отдясно, освободи се, но шутът му прати топката над напречната греда.

Другият останал български отбор във втория по сила европейски клубен турнир по футбол – „Левски“, загуби с 0:1 гостуването си срещу „Хайдук“ (Сплит). Единствения гол на ст. „Хърватски витезови“ в предградието Дугополйе отбеляза унгарецът Марко Футач от дузпа в 24-тата мин. Нарушението направи Димитър Пиргов, който влезе грубо в краката на гърка Савас Генцоглу.

В 60-ата мин. двубоят бе спрян за около две минути заради изстъпления на хърватските фенове, които обсипаха терена с бутилки и запалки. Местните ултраси създават грижи на полицията още от вчера, когато нападнаха групи български запалянковци в Задар. Реваншът на ст. „Георги Аспарухов“ в София следващия четвъртък ще се играе пред празни трибуни заради наказание на „сините“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране