31.07.2015 | 0:01
Божинов пак се контузи
И румънците го взеха на подбив заради килограмите

Румънските журналисти подхваната нападателя на „Партизан” Валери Божинов след първия мач със „Стяуа” (Букурещ) от третия квалификационен кръг на Шампионска лига, завършил 1:1 в сряда вечерта. За радост на домакините головият хищник се контузи още в самото начало на срещата и беше принудително заменен. След двубоя медиите попитаха треньора на “гробарите” Зоран Милинкович защо е пуснал Божинов да играе въпреки наднорменото си тегло и се зачудиха дали това не е причината за травмата му. “Откъде знаете, че е с наднормено тегло”, отговори спецът, но журналистите отвърнаха: “Личи му”.

Стрелецът Божинов си навлече гнева в северната ни съседка, след като нарече „Стяуа” слаб отбор. Помощник треньорът на “стелистите” Масимо Педрацини не остана длъжен на страшилището за противниковите защити и заяви преди сблъсъка: “Искам да ви подсетя, че преди две години Божинов ни беше предложен, но ние отказахме вариант с неговото привличане. Сега твърди, че сме слаби. Това ще се види на терена. Да дойде и да види колко сме слаби”.

Веднага след срещата Божинов заяви, че контузията му не е сериозна. Той вярва, че ще бъде готов за предстоящия реванш, който е в Белград на 5 август. “Мисля, че контузията ми не е сериозна, но ще знам повече след допълнителния преглед”, сподели българинът. „Ние се представихме добре и това оказа голямо напрежение на съперника. Всичко премина по план. Мисля, че резултатът е добър. Можеше да бъде и по-добре, ако бяхме спечелили с 1:0 или 2:1”, добави нападателят. „В реванша ще е трудно, но можем да постигнем победа и да продължим. „Стяуа” е силен отбор, но ако играем като в първия мач, ще ги отстраним”, каза още Валери Божинов, този път респектиран от румънците.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране