18.05.2019 | 18:25
Браво, Гришо! Това искаме от теб!
Българинът победи швейцарец

Григор Димитров надигра с 6:4, 6:3 швейцареца Марк-Андреа Хюслер в мач от първия кръг на квалификациите на турнира от категория ATP 250 в Женева. Димитров получи “уайлд кард” и по свое желание реши да започне участието си от пресявките, с идеята да натрупа повече мачове преди “Ролан Гарос”. Първата ни ракета днес за първи път се изправи срещу 22-годишния Хюслер (№276 в световната ранглиста).

ПЪРВИ СЕТ:

Хаскволията, който преди два дни имаше рожден ден и навърши 28 години, започна убедително срещата, като спечели на нула откриващото си подаване. Още в първия сервис-гейм на швейцареца Григор се сдоби с точки за пробив, при това две поредни пир 15:40. Димитров обаче не се възползва и Хюслер със серия от 4 поредни точки удържа подаването си – 1:1. В третия гейм пък пред швейцареца се откри брейкпойнт, но Димитров отрази точката за пробив и се оттегли с аванс от 2:1 на първата почивка в двубоя.

В следващите минути двамата тенисисти печелеха подаванията си, без да дават точки за пробив на съперника. Това се промени в осмия гейм, в който Димитров имаше брейкпойнт, но го пропусна и Хюслер изравни за 4:4. В десетия гейм Димитров имаше нови точки за пробив при 15:40, като те бяха вече и сетболи. Българинът използва още първата възможност и с първия пробив в срещата сложи край на сета.

ВТОРИ СЕТ:

В началото на втория сет двамата тенисисти си размениха по гейм на нула. Хасковлията имаше леки затруднения в третия гейм, но го обърна от 15:30 за преднина от 2:1. В шестия гейм Димитров реализира пробив на 15 и го затвърди с лекота за аванс от 5:2. Григор можеше да сложи точка на спора още в осмия гейм, но Хюслер отрази три мачбола на свой начален удар и принуди българина да сервира за победата. Димитров поведе с 40:0 в следващия гейм, после загуби две поредни точки, но с шестия си мачбол най-сетне пречупи съперника си.

Във втория кръг на квалификациите Димитров ще играе с намиращия се в момента под №100 в световната ранглиста италианец Томас Фабиано. Победителят взила в основната схема. Поставеният под №7 италианец победи днес с 6:2, 6:4 участващия с “уайлд кард” сърбин Марко Миладинович. Григор и Фабиано са играли веднъж помежду си досега и това бе в началото на тази година – на Australian Open, където Димитров спечели със 7:6 (5), 6:4, 6:4.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране