10.10.2018 | 17:21
Брутална далавера за 43 млн. във Варна, ”гениална” схема на Пеевски, Гергов и ГЕРБ
Прецакани сме само ние гражданите, но пък като гледам колко много хора гласуват за ГЕРБ и помияро-патриотите, явно мнозинството от българските граждани умира от удоволствие да бъде грабено
От продажбата на Дупката във Варна блажат Пеевски, Гергов, ГЕРБ, ДПС и Патриотите. Прецакани са пак гражданите.

– Г-н Костадинов, как ще коментирате решението на Общинския съвет във Варна преди седмица да дадат 43 млн. лв. за парцел на Гергов?

– Общинските съветници от ГЕРБ и ДПС във Варна гласуваха брутална далавера – решиха да дадат 43 млл лв за парцел, който не струва и 1 млн. Но това е утвърдена европейска практика на Гражданите за европейско развитие на България – от повече от година ГЕРБ строи във Варна булевард, чиято цена на километър вече достига 40 млн лв (с обезщетенията на собствениците на имоти по трасето), докато всъщност реалната му стойност не надхвърля 3 млн на км (без обезщетенията).

Крайният резултат от престъпните действия на крадците от ГЕРБ е още по-интересен – към момента вместо да строят булевард, те строят… гьол.

Историята с Дупката не е от вчера . В тази сделка са замесени имената на Георги Гергов и Делян Пеевски. Хвърлете повече светлина по въпроса?

– Общинският съвет на Варна гласува брутално престъпна сделка. За 43 млн. лв общината, командвана вече десета година от ГЕРБ, задейства процедура по закупуване на парцел от 2,5 дка в центъра на града, известен като Дупката. Ние варненците наричаме това място Дупката, защото от 35 години това е една дупка, дълбока 4 метра. Почнаха по времето на комунизма да строят варненски ЦУМ, обаче намериха останки от античния Одесос и спряха строежа. Впоследствие комунизмът падна, а Дупката по неведоми престъпни пътища стана собственост на Гергов. Тези дни се оказа, че Гергов, явно уплашен да не го сполети съдбата на други по-незначителни честни и почтени български капиталисти, е решил да си продава бизнеса. Отишъл при Пеевски, който измислил гениална схема – държавата, община Варна и община Пловдив купуват три от четирите актива на Гергов (ЦУМ, Пловдивския панаир и Дупката), а четвъртият, курорта „Слънчев ден“ остава директно за Пеевски. Стойността на първите три актива се завишава, за да покрият и сметката за четвъртия, който остава за Пеевски без последният да плати и една стотинка. Всички са доволни – Гергов си получава парите и се пенсионира спокойно, Пеевски получава курорт без пари, общините получават активи, платени с парите на държавата, а държавата, в лицето на ГЕРБ и Обединените помияри получава пълна подкрепа от ДПС за кворума в парламента и гласуването на важните закони до края на годината.

– Всъщност всички се облажват, а народът и гражданите пак остават с пръст в устата?

– Прецакани сме само ние гражданите, но пък като гледам колко много хора гласуват за ГЕРБ и помияро-патриотите, явно мнозинството от българските граждани умира от удоволствие да бъде грабено, изнасилвано и убивано ден след ден. А, и да не забравя – реалната стойност на парцела от 2,5 дка е не повече от 1 млн лв. Даже и това е много, с оглед на археологията под него, която ще блокира всякакви строителни намерения на когото и да било за каквото и да било. Там и дървена външна тоалетна няма да може да се сглоби. Така че честито, избиратели на ГЕРБ и Обединените помияри, вашите избраници ще ви купят с вашите пари нещо, което струва 1 млн, като дадат за него 43 млн лв. И да почерпите!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране