17.05.2017 | 19:49
Брутално видео с побой над жена събуди МВР
26-годишният извършител е задържан, изпратен в психиатрия за експертиза и после пуснат

Брутално видео, на което се вижда как младеж рита възрастна жена на автобусна спирка в Бургас без каквато и да е причина, и то пред безучастните погледи на няколко свидетели, събуди прокуратурата и МВР. До днес двете институции изобщо не обявиха този случай, независимо че той е още от 9 май. Това мълчание е още по-странно, след като се разбра, че извършителят е задържан и разпознат веднага, както и че е било ясно, че има видео от бруталната проява.

Двете ведомства почти едновременно пуснаха съобщения за случилото се. Прокуратурата обяви, че под нейния надзор е започнало „досъдебно производство срещу виновно лице, което е нанесло телесна повреда по хулигански подбуди на възрастна жена“. МВР съобщи, че виновникът вече е вкаран в психиатрия за експертиза. Бургаският сайт „Флагман“ обяви по-късно, че извършителят е минал през прегледи в психиатрията и е пуснат да се прибере вкъщи.

Всичко тръгва от бургаската медия, която първа публикува видеото, заснето от охранителна камера. Нападението е станало на 9 май около 15.30 ч. в жк „Изгрев“, като 72-годишната жена не е предизвикала нападателя си. От видеото се вижда, че на спирката има и други хора, но те не смеят да задържат мъжа, който след първия ритник се отдалечава, после се връща, отново се отдалечава и се връща с паве, но не го хвърля. Качва се на автобус, жената пада на тротоара и чак тогава свидетели се обаждат на тел. 112 и разказват какво се е случило. Жената е откарана в болница със счупен крак. Предстои й операция, при която ще й поставят импланти, съобщи „Флагман“.

Вчера клипът бе пуснат в социалните мрежи и предизвика шок. Прокуратурата обяви, че е назначена съдебно-психиатрична експертиза на нападателя, тъй като съществуват данни, че страда от шизофрения. От заключението й щяло да стане ясно дали е вменяем и дали може да бъде съден. По случая били разпитани множество свидетели.

Пред „Флагман“ потърпевшата разказва, че се е връщала от посещение при личния си лекар, от когото взела рецепта за лежащо болния си съпруг, и отишла на спирката, за да вземе автобуса. Седнала на пейка. Наблизо бил и 26-годишният мъж, който започнал да й крещи: „Изчезни оттук, махай се!“, и я наплюл. Жената се изплашила и се отдалечила от него. Седнала на друго място, но видяла, че автобусът пристига, и станала. В гръб мъжът я ритнал и тя паднала.

„Флагман“ цитира майка му да казва, че страдал от шизофрения и че сега много съжалявал за случилото се. Тя обяснила, че синът й живеел на квартира в района на въпросната спирка и всяка вечер ходел при нея, за да си вземе лекарствата. Тя обещала сега да го прибере, за да е под пълен контрол при нея.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране