28.04.2017 | 16:08
БСП атакува Павлова за магистрала „Хемус“. Тя: „Опитват се да ме омаскарят“
Бившата министърка е знаела за непровомерно усвоените 50 млн. лв. за ден

От последните дни стана ясно, че в АПИ са уговаряни обществени поръчки за десетки милиони. Факт е, че неправомерно са усвоени 50 млн. лв. Факт е и че политическото ръководство, в лицето на тогавашния министър Лиляна Павлова, е била информирана за това, което се случва в АПИ”. Това заяви народният представител от „БСП за България” Кирил Добрев пред журналисти в парламента по повод с разследването на прокуратурата за злоупотреби при изграждането на Лот 1 от магистрала „Хемус“.

Той зададе въпрос за отговорността: „Ако е виновен Лазар Лазаров, ще понесе наказателна отговорност. Кой ще понесе политическата отговорност? Да не стане така, че след няколко дни Лиляна Павлова да проверява Лиляна Павлова?”

Според Добрев от разкритията става ясно, че масово по българските пътища се е „отводнявало” и „уплътнявало”. „Това са кодовите думи за усвояване на средства и източване на пари. Все едно България е Холандия и цялата ни държава се намира под морското ниво, и е задължително да правим такива отводнявания”, коментира депутатът.

Добрев предложи с политически консенсус да бъде приета комисия за установяване пропуските и нарушенията при изграждане на магистрали и пътища в България. „Системна практика в АПИ е да се заобикаля законодателството – законът за пътищата и законът за устройство на територията”, заяви народният представител Манол Генов и попита защо досега не е потърсена отговорност по закона за устройство на територията, по отношение на гаранционните срокове на всички строително-монтажни работи, извършени по магистралите „Тракия” и „Марица”. „Магистрала „Марица” прилича на римски калдъръм. Сигурно е бил по-гладък тогава”, коментира Генов.

Павлова: Умея и мога да нося отговорност

„По отношение на изявленията, направени от БСП, мога да кажа едно – аз винаги съм казвала и мога още веднъж да го кажа – умея и мога да нося отговорност за своите действия и работа“, коментира на свой ред депутатът от ГЕРБ и бивш регионален министър Лиляна Павлова.

„Компетентните органи са тези, които могат и трябва да разследват, ако има сигнали или съмнения за нарушения. Мисля, че това е един опит да бъда дискредитирана както аз, така и постигнатото от двете правителства на Бойко Борисов в реализацията на големите инфраструктурни обекти. Мисля, че можем да се гордеем с постигнатото. С това, че България има изградени над 400 км нови магистрали и пътища. Всичко друго е опит за омаскаряване и дискредитация“, заяви Павлова. На въпрос дали ще подкрепи създаването на такава временна анкетна комисия, Павлова отговори, че това ще бъде обект на разисквания.

1 коментар

  1. Моневски каза:

    С или без въоръжено око,петното си остава забележимо върху лекето, колкото и то е старо и тлъсто.Това е най мразената българка,защото по своя инициатива, бръкна в джоба на бедният българин,за да му измъкне още 30-лева към и без това скъпата и фалшива винетка,която стана 97- лева,засега.Госпожата живее в не предвидимо за нея охолство.От утре, тя ще е отново на държавната ясла,ще свива големите пари,а хората с по 40-45-години стаж в народното стопанство,ще се гърчат с мизерните си пенсии от 180-190-лева.Глутница от министри седемнадесет на брой,зам.министри,всеки с кабинет,секретарки,скъпи служебни коли,заплати в хиляди, поемат „управлението“ най бедната и обрулена държава в Европа.Иначе се гордеем,че сме толерантен,“гостоприемен“,“работлив“ народ! И какво от това!?

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране