07.08.2018 | 19:49
БСП боледува от бизнес социализъм
Накърненото доверие в партията след случаи като този с Митьо Очите и Бенчо Бенчев няма цена

„Станалото с Митьо Очите и общинския съветник от БСП Бенчо Бенчев е скандално и позорно. БСП боледува от т.нар. „бизнес социализъм.“ Това мнение изрази в предаването „12+3“ Румен Петков, главен редактор на лявото интернет издание „Поглед Инфо“.

„В партията се включиха много бизнес социалисти. Когато се влиза в структури на партии и във властта, за да се прави бизнес – това не е нормално, особено за една лява партия. В страната има много бенчевци и партията страда от това. На местно равнище, до някаква степен, някои от политическите структури на партията са феодализирали съответните територии и райони и там се правят неща, които, за съжаление, не са достойни за една лява партия“, коментира Петков.

„БСП по дефиниция трябва да е лява партия, защитаваща наемния труд. Трудно ми е да си представя, че вълкът и агнето могат да живеят заедно, в една кошара“, допълни той. По думите му, сега е гръмнал Бенчев, утре може да гръмне друг случай, вдругиден – трети:

„Това подронва и разтриса партията като цяло. И доверието към тази партия се нарушава, така че обикновените социалисти, когато гласуват, и симпатизанти, когато гласуват, трябва много добре да внимават за кого гласуват. Защото в крайна сметка това, че някой ще даде някой лев за изборите, той след това сигурно ще си ги вземе стократно, но това, което ще нанесе на доверието на партията при подобни случаи, каквито обсъждаме към момента, това е неизмеримо като цена, то няма как да се измери“.

„Сега БСП се разграничава от Бенчев, но от случая с Ролс Ройса мина адски много време – какво се направи, за да се реши“, попита Румен Петков, който смята, че „едно ръководство би трябвало да предприеме мерки“, но той не вижда да се предприемат такива:

„Крещим за случая „Бенчев“, а на други места се лансират други хора. Тръгнахме да се променяме, караха ни непрекъснато да станем модерна партия, станахме модерна партия. Ето я модерната партия. Сега не можем да се отървем от тези, които ни модернизират“.

1 коментар

  1. Станимир Цолов каза:

    Другарю Петков, именно това е модерната партия – да опонираш и се бориш срещу конкурентите си с ТЕХНИТЕ МЕТОДИ И СРЕДСТВА, иначе ….просто нямаш шанс! Нищо страшно в това БСП да използва 10 % от прийомите на мутрите от ГЕРБ, лошото е , използва САМО 10 %, а платените медии и „политици“ пищят, все едно са използвани 1000% и милата и добричка ОПГ ГЕРБ е в неизгодно положение….

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране