20.03.2019 | 11:48
БСП: НАП, КПКОНПИ и Борисов да проверят сделките за апартаментите на Цветанов
Зам.-шефът на ГЕРБ е собственик на апартамент от 315кв.м. с ВИП асансьор в една от най-скъпите сгради в България
Снимка: Сайт на фирма "Артекс"

„НАП, КОМПИ и Борисов да проверят сделките за апартаментите на Цветанов.“ Това заяви народният представител от „ПГ на БСП за България“ Явор Божанков при внасянето на жалба в Конституционния съд във връзка с промените в Закона за защита на личните данни, които ограничават правото на свобода на словото.

Той припомни, че преди години Цветан Цветанов е станал известен с 6-те си апартамента. „Необяснимото богатство тогава бе оправдано с пенсиите на тъста и тъщата. Започна проверка, която не намери нередности. Случайно или не, шефът на НАП, който проверява Цветанов, стана депутат от ГЕРБ“, каза още той.

Божанков заяви, че днес разбираме, благодарение на смелите журналисти, че Цветанов е собственик на апартамент от 315кв.м. с ВИП асансьор в една от най-скъпите сгради в България. Придобит (този път не с пенсиите на тъщата) със заменки, при 4 пъти занижени цени – по-евтин от панелен апартамент в покрайнините.

По думите му пазарните цени са около 2600 евро на квадрат, но за Цветанов цената се оказва само 600. „Така той получава подарък от над 1 млн.лв. спрямо пазарната цена. Поставяме риторично въпроса- срещу какво и защо строителят губи тези пари?“, попита социалистът.

Според него отговорът се съдържа в документ на Европейската комисия, според който 2/3 от прането на пари в България е свързано с политици. Той подчерта, че по тези сигнали не се води качествено разследване и липсват резултати. „Призоваваме НАП и КОМПИ – компетентните органи, да си свършат работата обективно и смело и да прочетат документа на ЕК“, каза той.

По думите му е несправедливо българските граждани да бъдат преследват от НАП за един лев, българският бизнес да се свързва към кого ли не с касовите си апарати, а българските адвокати да доносничат за своите клиенти и българските политиците да остават необезпокоявани. „Призоваваме министър- председателят Бойко Борисов, който е заявил, че дори съмнение за корупция няма да търпи – да погледне около себе, където се правят заменки за милиони и да вземе мерки“, заключи Явор Божанков.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране