05.11.2018 | 12:20
БСП няма да се регистрира при гласуването на бюджета в НС
Еднократна помощ от 6400 лв. за второ дете при работещи родители е сред алтернативните предложения на левицата

Бюджетът на правителството е предизборен с цел оцеляването му догодина и БСП няма да се регистрира при гласуването в парламента. Това заяви лидерът на левицата Корнелия Нинова преди представянето на алтернативния бюджет на БСП днес. В този час, в хотел „София“ започва широка обществена дискусия върху предложенията на левицата.

Поканили сме представители на хора с увреждания, синдикати, учени, лекари, учители, земеделски производители, пенсионерски организации, организации на млади хора. Това са представители на онези организации, на които ние предлагаме политики в бюджета си, за да ги обсъдим, добави Нинова. Тя бе категорична – бюджетът на ГЕРБ има алтернатива. Предложенията на правителството са лош начин за оцеляване във властта. Защото се увеличават данъците на най-уязвимите и най-бедните хора, онези, които поради това, че са бедни, карат стари коли, носят дрехи втора употреба, подчерта Корнелия Нинова. Тя определи като предизборен ход обещаните повече пари за администрацията. Вдиган се данъците на най-бедните, пари се дават на администрацията, за да се гарантират гласове на изборите, добави лидерът на БСП.
В алтернативния си бюджет левицата предлага  дългосрочни политики, които представляват гарантиран икономически растеж с акцент през регионите и общините и българска икономика и българско производство. Залегнали са мерки за преодоляване на бедността, на неравенствата. Ако трябва да обобщя с една дума, бих го нарекла демографски бюджет, добави Нинова. Защото чрез това, което предлагаме, се гарантира подобряване на здравния статус, на образованието, на икономиката, на доходите и най-вече грижата за младите хора и за децата.

Едно от предложенията на левицата е за еднократна помощ от 6400 лева за второ дете при двама работещи родители, обясни Нинова.

Кворумът е задължение на мнозинството, ако те си го осигурят, ще участваме в дебатите с нашия алтернативен бюджет, каза Нинова по повод решението ПГ на БСП да не се регистрира за осигуряване на кворум в НС. Няма нашите гласове да гарантират политика, която ние отричаме. Това е политика, насочена към най-слабите и уязвими групи в полза на малко множество, струпано около управлението, за да си даде то спокойствие през следващата година, категорична бе Нинова.

5 коментара

  1. Astaffepor каза:

    dellmont

  2. officefluchtBuh каза:

    rrrrrr

  3. tabeamsjuo каза:

    Good Day!

  4. Stevensuifs каза:

    Hello

  5. tabeahurne каза:

    Hi, This is my test post!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране